1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Diyarbakır'da 137 Kişi Tutuklandı
Diyarbakır'da 137 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır'da 137 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır'da darbe kalkışmasına ilişkin soruşturmalar kapsamında, 659 kişi hakkında adlî işlem başlatıldı. Adliyeye sevk edilen 137 kişi tutuklandı, 185 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

04 Ağustos 2016 Perşembe 16:53A+A-

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) içine yuvalanmış Gülen örgütü mensuplarının 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları ve halkın iradesine sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanan darbe kalkışmasının ardından, bu yapıya karşı adlî soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Diyarbakır'da askerî kurumlarda yürütülen çalışmalar sonucunda 244 kişi hakkında işlem yapıldığı, bu kişilerden 24'ünün tutuklandığı, 32'sinin ise adlî kontrol şartı ile serbest bırakıldığı ifade edilen açıklamada, 42 kişinin hâlen gözaltında bulunduğu ve 146 kişinin de serbest bırakıldığı kaydedildi.

Emniyet kurumlarında yürütülen çalışmalar sonucunda 83 kişi hakkında işlem yapıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu kişilerden 44'ü tutuklanmış, 36'sı adlî kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. 2 kişi hâlen gözaltında bulunmakta ve bir kişi de serbest bırakılmıştır. Adliye ve İnfaz Kurumu’nda yapılan çalışmalarda 70 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu kişilerden 37'si tutuklanmış, 12'si adlî kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. 21 kişi ise hâlen gözaltında tutulmaya devam edilmektedir. Dicle Üniversitesi’ne yönelik yapılan çalışmalarda toplam 56 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu kişilerden 9'u tutuklanmış, 30'u adlî kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. 7 personel hâlâ gözaltında tutulmakta ve 10 personel ise serbest bırakılmıştır.”.

Milli Eğitim Müdürlüğü kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda ise 25 kişi hakkında işlem yapıldığı aktarılan açıklamada, bu kişilerden birinin tutuklandığı, 2'sinin serbest bırakıldığı, 22 kişinin ise hâlen gözaltında tutulduğu vurgulandı.

Açıklamada, İl Dernekler Müdürlüğü’nden 12, Defterdarlık’tan 3 kişi ve bir avukat ile 2 kaymakamın da hâlen soruşturma kapsamında gözaltında tutulduğu belirtildi.

İş adamı ve esnafa yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 2'sinin adlî kontrol şartı ile serbest bırakıldığı, 10 kişinin gözaltısının sürdüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yürütülen çalışmalar kapsamında 8 sivil vatandaş hakkında işlem yapılmıştır. Bunlardan biri tutuklanmış, biri adlî kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 6'sı ise hâlen gözaltında bulunmaktadır. TCDD 5. Bölge Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Devlet İstatistik Enstitüsü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden birer personel, hakkında gözaltı kararı çıkarılmış olup bu personellerin hâlen gözaltı işlemi sürmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ve AFAD'dan 4, bankalar ve PTT'den 3 personel, sağlık kurumlarından, Vergi Denetim Kurumu’ndan bir personel, Başbakanlık eski çalışanı olan bir kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış olup bu personellerin hâlen gözaltı işlemi sürmektedir. İlçelerde yürütülen çalışmalarda hakkında işlem yapılan 125 kişiden 21'i tutuklandı, 55'i adlî kontrol şartı olmak üzere 65 kişi serbest bırakıldı, 39 kişi ise gözaltında bulunuyor.”.

AA

HABERE YORUM KAT