1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyarbakır Valisi: ‘Anadil herkesin doğal hakkıdır, lütuf değildir’
Diyarbakır Valisi: ‘Anadil herkesin doğal hakkıdır, lütuf değildir’

Diyarbakır Valisi: ‘Anadil herkesin doğal hakkıdır, lütuf değildir’

Başarılı hizmetleri ile öne çıkan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Anadil ile ilgili bizim sorunumuz olmaz. Anadil herkesin en doğal hakkıdır. Ana sütü kadar temiz ve haktır.” dedi.

17 Ocak 2022 Pazartesi 15:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu verdiği bir röportajda kendisine Kürtçe ile ilgilenme çabası olup olmadığı sorusuna, “Anadille ilgili bizim sorunumuz olmaz. Anadil herkesin en doğal hakkıdır. Ana sütü kadar temiz ve haktır. Anadili insanlar konuşacak, anadili öğrenecek, anadili yayacak bunda sorun yok” ifadelerini kullandı.

Kürtçenin hala bir takım kesimler ile partilerin sorunu olarak görüldüğü ortamda Diyarbakır Valisi Karaloğlu'nun Kürtçeye dönük olumlu söylemlerde bulunması dikkat çekti. 

“Ben kendim zaten yapıyorum” diyen Karaloğlu, belediyede medeniyetler dilleri programları olduğunu vurguladı. Vali Karaloğlu, ‘Sadece Kürtçe, Türkçe değil Zazaca, Ermenice, Arapça, Süryanice, Osmanlıca’ gibi derslerin verildiğini ve verilmeye devam edileceğini aktardı.

Lütuf olarak sunulmamalı

Vali Karaloğlu, “Bunları öyle bir yapacağız ki bunları birine lütuf ediyormuşuz gibi değil. Bunlar çok doğal, hayatın içinden yapacağız. Bunları tartışmanın, çekişmenin ve çatışmanın değil kardeşliğin ortamını oluşturmak için kullanacağız. Benim yapmaya çalıştığım bu.” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum