1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır Halkı Şehidini Selamladı!
Diyarbakır Halkı Şehidini Selamladı!

Diyarbakır Halkı Şehidini Selamladı!

Diyarbakır Dağkapı meydanını dolduran binlerce Müslüman Gazze yardım konvoyunda İsrail'in şehit ettiği Ali Haydar Bengi ve bütün şehitleri selamladı.

02 Haziran 2010 Çarşamba 00:00A+A-

Diyarbakır, Siyonist İsrail'in terör saldırısı sonucu şehit olan, yaralanan ve esir alınan Gazze'ye özgürlük yolcuları için ayaktaydı.

"Diyarbakır Gazze Gönüllüleri" tarafından organize edilen Siyonist barbarlığı protesto eyleminde, binlerce Müslüman tek vücut olup, açtıkları pankartlar, taşıdıkları dövizler, attıkları sloganlar, yaptıkları basın açıklaması ve ettikleri dua ile Siyonist vahşete lanetler yağdırdılar.

Dağkapı meydanında başlayan protesto, "Diyarbakır Gazze Gönüllüleri" adına Ay-Der yönetim kurulu üyesi Sabır Ceyhan'ın okuduğu basın açıklamasıyla başladı.

Ali Haydar Bengi Şehidimize Allah'tan Rahmet Diliyoruz

Ceyhan, Siyonist baskın sonucu şehit olan Ali Haydar Bengi kardeşimiz için Allah'tan rahmet dileyerek şunları kaydetti: "Bu vesileyle, İsrail'in düzenlediği kalleş saldırı sonucu şehit düşerek şehitler kervanına katılan, Diyarbakır Ay-Der'in başkanlığını yapan merhum Ali Haydar Bengi kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz."

Çelebi Bozan Kardeşimizden Haber Alınamıyor

Bazı kardeşlerimizden haber alınamadığına dikkat çeken Ceyhan; "Bu kardeşlerimizden biri de Özgür-Der Diyarbakır şubesinden Çelebi Bozan. Kendisinden hayır haberler bekliyoruz inşallah."dedi.

Sık sık sloganlarla kesilen basın açıklamasının ardından dua edildi. Dua sırasında bazı Müslümanların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Ey Şehid! Yolun Yolumuzdur… Davanı Sürdüreceğiz!

Duanın ardından "İsrail Sivilleri Katlediyor İnsanlık Susuyor! Korsan İsrail Katliamların Hesabını Vermelidir! Siyonist Vahşete Lanet Olsun! Ey Şehit Ali Haydar Bengi, Onurlu Direnişçimiz, Yolun Yolumuzdur, Yolunu Sürdüreceğiz!" şeklinde açılan pankartlarla Ulu Cami önüne kurulan taziye çadırına doğru yürüyüşe geçildi.

"Şehide Selam Direnişe Devam! Aksa Uğruna Bin Şehit Feda! Ali Haydar Yolun Yolumuzdur! Hamas'a Selam Direnişe Devam! Şehit Namirin! Amed'den Gazze'ye Bin Selam!" şeklinde sloganlar atarak yürüyen Müslümanlar İsrail ve destekçisi ABD sert sözlerle telin edildi.

Polisin sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yürüyüş Ulu Cami önünde kurulan taziye çadırında son buldu.

Bir süre Cami önünde de Siyonist barbarlığı protesto eden Müslümanlar şehitlerinin karşılanması programında buluşmak üzere sessiz bir şekilde dağıldılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Diyarbakır Gazze Gönüllüleri" Adına Okunan Basın Açıklamasının Tam Metni:

 

Akan Her Şehidin Kanı Siyonizmin Yıkılışının Müjdesidir!

Ali Haydar Bengi Kardeşimizin Şehadeti Mübarek Olsun!

Yaşasın İslami Mücadelemiz; Kahrolsun Siyonizm!

Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.(Bakara 154)

Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan yardım gemilerine 31 Mayıs gecesi haydut İsrail tarafından alçakça bir saldırı yapılmış, bu saldırı neticesinde onlarca insan yaralanmış, 9 kardeşimiz şehid olmuştur. 10'dan fazla kardeşimizden ise haber alınamamaktadır. Diğer yolcular ise siyonist zindanlarında tutsak durumdadırlar.

Tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden ve aylardır süren insanlık dışı ambargoyu delmek amacıyla, her türlü riski göze alarak Gazze'de yaşayan insanlarla dayanışmak için yola çıkan onurlu ve erdemli insanlara yönelik bu operasyonun bedeli İsrail'e misliyle ödetilmelidir! İsrail'in yaptığı yanına kar kalmamalıdır. Çünkü şüphe götürmez bir hakikat olarak görülmektedir ki; İsrail katliam demektir, ölüm demektir, cinayet demektir! İzzet ve haysiyet sahibi olan herkes, Siyonistlerin bu barbarlığının hesabını sormalıdır!

Siyonist caniler, akıttıkları kanların hesabını hak ettikleri en ağır biçimde vermelidirler. İnsanlığın tümünü tehdit eden bu kan emici haydut çeteyle her ortamda mücadele edilmelidir. Bu amaçla Türkiye hükümeti, vatandaşlarının canlarına fütursuzca kast eden gözü dönmüş İsrail'le tüm ilişkilerini süresiz biçimde sonlandırmalı ve yapılan bütün anlaşmaları iptal etmelidir. İsrail büyükelçiliği kapatılmalı ve diplomatik tüm ilişkiler ebediyen bitirilmelidir! Siyonist işgalcilerin cezaevlerinde tutulan kardeşlerimiz derhal şartsız biçimde serbest bırakılmalıdır! Yaralılar da İsrailli katillerin hastanelerinden daha güvenli yerlere intikal ettirilmelidirler.

Ayrıca, açıklanan tutuklu, yaralı ve ölenlerin isim listelerinde adları bulunmayan ve yetkililerce de akıbetleri hakkında hiçbir bilgi verilmeyen kardeşlerimiz ile ilgili endişelerimiz artmaktadır. Bu kayıplar İHH yetkilileri tarafından da doğrulanmış olup, haklarında hiçbir bilgiye ulaşılamayan yolcu sayısı 10'dan fazla olarak ifade edilmektedir. Türkiye'ye dönen gemi yolcularının bazılarının ifadelerinin; insanlıktan nasibini almamış Siyonist askerlerin kimi yolcuları öldürüp denize atması yönünde olması, bununla birlikte basına ilk günden beri yansıyan ölü sayısıyla ilgili çelişkili bilgiler, akıbetleri meçhul olan kardeşlerimizle ilgili kaygılarımızı derinleştirmektedir. Bu kardeşlerimizden biri de Özgür-Der Diyarbakır şubesinden Çelebi Bozan. Kendisinden hayır haberler bekliyoruz inşallah.

Küresel zulmün taşeronu olan ve silahsız insanlara yönelik saldırılarla korkaklığını apaçık ispat eden İsrailli Siyonistler bilmelidirler ki, gün gelecek ve döktükleri kanda boğulacaklardır. Allah'ın izniyle Siyonist işgal son bulacak; Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze, Ramallah, Batı Şeria ile birlikte tüm Filistin özgür olacaktır. Şehitlerin kanları, Siyonizm'i tarihin karanlık dehlizlerine gömecektir!

Katil İsrail bu katliamlarla bizleri yıldıracağını, sindireceğini sanıyor ancak Rabbimiz bizlere nice az ve güçsüz topluluğun nice çok ve güçlü topluluğa galebe çaldığını bildirerek zaferi ve fethi müjdeliyor.

Bizler, bir açık cezaevinden farksız kılınan Gazze'ye gitmek ve orada olan biteni dünyaya duyurmak için canı pahasına direnen, bedel ödeyen onurlu insanların saldırılar sırasında ve sonrasında ortaya koydukları izzetli tavırlarını ve şanlı direnişlerini selamlıyoruz.

Diyarbakır'dan tüm sivil toplum örgütlerini ve tüm Diyarbakır halkını temsilen yola çıkan kardeşlerimizin isimleri şunlardır: Fikri Karavil, Mehmet Ali Zeybek, Ayetullah Tekin, Selahattin Özer, Recep İdikut, Çelebi Bozan, Hüseyin Solmaz, Hüseyin İhsan Yenice, Barış Oktay ve şehidimiz Ali Haydar Bengi. Kayıpların ve tutsakların bir an önce sağ salim dönmelerini, yaralıların şifa bulmasını diliyoruz ve şehidimize rahmet diliyoruz.

Yükü özgürlük olan gemilerde, katil İsrail'in saldırısı sonucu hayatını kaybeden şehidlerin şehadetleri, Siyonizm'in sonunun yaklaştığının ilanıdır. Muhakkak ki şehitler, sevinecek olanlardır, Allah'ın övgüsüne mazhar olup Âlemlerin Rabbi yolunda ölerek şeref bulmuşlardır. Rabbimiz Furkan olan Kur'an'da şöyle buyurmaktadır:  "Allah, mü'minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah, bunu Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da kesin olarak va'detmiştir. Kimdir sözünü Allah'tan daha iyi yerine getiren? O hâlde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır." (Tevbe 111).

Bu vesileyle, İsrail'in düzenlediği kalleş saldırı sonucu şehit düşerek şehitler kervanına katılan, Diyarbakır Ay-Der'in başkanlığını yapan merhum Ali Haydar Bengi kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Kardeşimizin kahramanca direnişi, sabrı, samimiyeti ve kuşandığı cesareti sayesindedir ki Alemlerin Rabbi olan Allah, kendisine bu şerefi vermiş ve onu şehidlerden kılmıştır. Şehid kardeşimiz, zulme karşı mazlumdan yana olmak için Rabbinin buyruğuna teslim olarak ve adanarak, Filistinli kardeşleriyle buluşmak üzere çıktığı bu onurlu yolculukta emanetini rabbine teslim etmiş ve o hep özlemini çektiği şehadet şerbetini yudumlamıştır. Kendisinden sonra gelecek olan ve şehadet tutkusuyla yeşeren nesillerin yoluna ışık tutmuştur.

Muhakkak ki Allah yolunda sergiledikleri şahitliklerini, canlarını bu yolda feda ederek şehadetle taçlandıran yiğitlerin ecirleri Rab'leri katındadır. Nitekim Rabbimiz Kur'an-ı Mübin'de şöyle buyurmaktadır: "Müminlerden öyle yiğitler vardır ki Allah'a verdikleri sözü yerine getirip sadakatlerini ispat ettiler. Onlardan kimi adağını ödedi, canını verdi, kimi de şehitliği gözlemektedir. Onlar verdikleri sözü asla değiştirmediler. (Ahzâb 23)". Ne mutlu Rahman'ın "yiğit" dediklerine ve Allah'a verdikleri söze sadık kalanlara! Ne mutlu Rabbine karşı şahitliğini canıyla ortaya koyan Ali Haydar Kardeşimize! Allah, kardeşimizin ve bu yolda şehid olan diğer kardeşlerimizin şehadetini kabul buyursun ve katında rızıklandırılanlardan eylesin! Amin!

Unutmayalım ki Şehitler, çağrılarını kanları üzerinden duyururlar ve onlar tarihin kalbidirler. Mesajları kuşakları etkiler, nesilleri yetiştirir. Şehadete susayan, canını Rahman olan Allah yolunda seve seve verip koşulsuz biçimde adanarak; dirilerden olabilmeyi başaran şehadet sevdalılarına selam olsun. Allah'ın, meleklerin ve tüm mü'minlerin laneti, şehitlerin temiz kanlarını akıtan zalimlerin üzerine olsun. "Allah, zalimler topluluğunu doğru yola iletmez."

Bizler şuna inanıyoruz ki; akan şehid kanlarının bereketiyle gazze ambargosu kalkacak, bu kanların bereketiyle Filistin özgürleşecek, Mescid-i Aksa özgürleşecek!

Şehidimiz için üzüntümüzü ve gözyaşımızı içimize akıtacak ve asla yılmayacağız. Yüzlerimizde korku belirmeyecek, yılgınlığa düşmeyeceğiz. Bilakis şehidlerimizin kanlarının bereketiyle cesaretimiz ve direncimiz artacak ve bu yolu kararlılıkla sürdüreceğiz. Nitekim Rabbimiz şöyle buyuruyor: Üzülmeyin! Gevşemeyin! İnanıyorsanız üstün gelecek olanlar sizlersiniz!

O nedenle diyoruz ki; şimdi ağıt yakma zamanı değil, şimdi hesap sorma zamanıdır! Şimdi Gazze'ye onlarca gemi daha yola çıkarma zamanıdır. Zaman direnme ve intifada zamanıdır! Ve ey analar babalar! Şimdi Gazze'ye yeni Ali Haydarlar yetiştirme zamanıdır!

Ey şehid! Yolun yolumuzdur… Davanı sürdüreceğiz!

Diyarbakır Gazze Gönüllüleri

 

HABERE YORUM KAT