1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Diyanet ile vakıfların Suriyeli gençler için çeyiz yardımı yapması ırkçıları kızdırdı
Diyanet ile vakıfların Suriyeli gençler için çeyiz yardımı yapması ırkçıları kızdırdı

Diyanet ile vakıfların Suriyeli gençler için çeyiz yardımı yapması ırkçıları kızdırdı

Diyanet Vakfı ile bazı yardım kuruluşlarının Suriye'de evlenmek isteyen ama durumu olmayan gençler için topladığı yardımlar seküler ırkçıları öfkelendirdi.

28 Şubat 2022 Pazartesi 17:52A+A-

HAKSÖZ HABER 

Türkiye Diyanet Vakfı, Suriye ve Şanlıurfa’da ikamet eden evlenme hazırlığındaki nişanlı çiftler için 7 TIR çeyiz yardımında bulundu.

Şanlıurfa İl Müftülüğü de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Konya'dan gönderilen 7 TIR dolusu çeyiz yardımının kendilerine ulaştığını, bu yardımların Şanlıurfa ve Suriye'deki maddi sıkıntı çeken nişanlı çiftlere dağıtılacağını belirtti.

Müftülük söz konusu yardımların Türkiye Diyanet Vakfı, Konya İl Müftülüğü ve Mehir Vakfı işbirliğiyle toplanıp gönderildiğini ifade etti. 

Ancak Diyanet'e laik söylemler üzerinden öfke kusan ırkçılar, Suriyeli maddi durumu olmayan gençlere yapılan yardımları kendi ceplerinden çıkan "hayır" sanarak tepki gösterdi.

Okuduklarını dahi anlamakta güçlük çeken, sosyal ve ekonomik yardımları kendilerinin vergi, emek ve hakları çiğnenerek yapıldığını iddia eden seküler ırkçıların tavırları utanç konusu olmaya devam ediyor.

 

s-529071d57aa9e3b1de16f7169ac43c612b74a1f0.webp

 

Tepkiler sonrası yapılan yardımlara ait ilgili haber ve duyuruların Türkiye Diyanet Vakfı ve Şanlıurfa İl Müftülüğü sosyal medya hesabından kaldırıldığı görüldü.

 

screenshot-20220228-174650-samsung-internet.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT