1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dışişleri: O Uçaklar İncirlik'ten Kalkmadı
Dışişleri: O Uçaklar İncirlik'ten Kalkmadı

Dışişleri: O Uçaklar İncirlik'ten Kalkmadı

İki F-16 Koalisyon uçağının Atme Köyü'nde 3 evi vurması sonucu çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 20'ye yakın kişinin öldüğü öğrenildi.

12 Ağustos 2015 Çarşamba 04:21A+A-

Edinilen bilgilere göre Koalisyon güçlerine ait iki F16 savaş uçağı, Reyhanlı ilçesi Kuşaklı köyüne 3 km uzaklıkta bulunan Atme (Atimah) Köyü'ne 4 bomba attı. Bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının da teyit ettiği bilgilere göre bombalar 3 eve isabet etti. Bombardımanda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 20'ye yakın kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

İncirlik'ten kalkmadığı kesinlik kazanan F16'ların Ürdün'den havalanmış olabileceği belirtiliyor.

Borbardıman sonrası 60 bin kişinin yaşadığı kampta büyük gerginlik yaşanırken, Türkiye'ye 2 yaralının giriş yaptığı açıklandı.

Dışişleri Bakanlığından açıklama

Olayla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise "uçakların İncirlik'ten kalkmadığı" bilgisi verildi. Açıklamada, "Suriye'nin Atme Köyü yakınındaki bazı hedeflere bu akşam (11 Ağustos) Koalisyon hava kuvvetleri tarafından yapıldığı bildirilen hava harekâtına İncirlik Üssü'nden kalkan veya Türkiye hava sahasını kullanan herhangi bir insanlı-insansız hava aracı katılmamıştır. Bunun aksine yapılan haberler gerçekdışı ve artniyetlidir." denildi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum