1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçilerden Lazkiye ve İdlib’de Esed Güçlerine Operasyon
Direnişçilerden Lazkiye ve İdlib’de Esed Güçlerine Operasyon

Direnişçilerden Lazkiye ve İdlib’de Esed Güçlerine Operasyon

Suriye’nin etkin direniş gruplarından Heyet Tahrir’uş Şam Lazkiye ve İdlib’de gerçekleştirdiği operasyonlarla katil Esed rejimi ve destekçilerine kayıplar verdirmeye devam ediyor.

23 Kasım 2019 Cumartesi 17:52A+A-

Heyet Tahrir’uş Şam’a bağlı “Kırmızı Bandajlılar” ve “Osman Bin Affan Ordusu” Lazkiye’nin stratejik öneme sahip Kıbeyne bölgesinde konuşlu bulunan Rejim milislerine baskın düzenledi.

Tahrir’uş Şam savaşçılarının sabah erken saatlerde gerçekleştirdiği baskın sonucu Rejim saflarında 4 milis ölürken 5 milis ise ağır yaralandı.

Kıbeyne bölgesine, Rus uçakları havadan, Dördüncü fırka, Lübnan Hizbulesed ve İran milisleri ise karadan saldırılar gerçekleştirerek Esed rejimine destek veriyor.

Kıbeyne bölgesi haftalardır Rejim ve destekçisi yabancı terörist gruplar tarafından havadan ve karadan saldırıya uğruyor. Yoğun bombardıman sonrasında karadan ilerleme girişiminde bulunan milisler şuana kadar ilerleme kaydedebilmiş değil.

Öte yandan Heyet Tahrir’uş Şam savaşçıları grand füzeleri ile Rejim milislerini hedef aldığı görüntüleri yayınladı.

Tahrir’uş Şam grubu, Doğu İdlib kırsalında konuşlu bulunan Rejim milislerini Grand ve Fil füzeleri ile hedef aldı.

Rejim milislerinin bulunduğu bölgelerin yoğun şekilde bombalanması sonucu Rejim saflarında ölen ve yaralananlar olduğu bilgisi aktarıldı.

Heyet Tahrir’uş Şam grubu, sivil katliamlarının çoğalması sonucu Rejim ve destekçisi yabancı terörist gruplara yönelik saldırılarını artırarak devam ediyor. (Fetih Medya, Haksöz-Haber)

HABERE YORUM KAT