1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Rusya’yı Humeymim Üssünde Vurdu!
Direnişçiler Rusya’yı Humeymim Üssünde Vurdu!

Direnişçiler Rusya’yı Humeymim Üssünde Vurdu!

Doğu Guta’nın Harasta bölgesinde Esed güçlerini kuşatmaya alan Suriyeli direnişçiler Rusya’yı da Humeymim üssündeki kalesinde vurarak büyük bir başarıya daha imza attı.

04 Ocak 2018 Perşembe 12:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bitti bitecek denilen Suriye direnişi 2018 yılının arifesinde başlayan atılımlarla ivme kazanıyor. Doğu Guta’nın Harasta bölgesinde stratejik Askeri Araçlar İdare Merkezi’ni kuşatan ve burada birçok Esed askerini öldürmenin yanı sıra bir kısmını da muhasara altına alan direnişçiler başarılı bir operasyona daha imza attılar.

Rusya’yı Suriye’deki en büyük askeri üssü olan Humeymim üssünde havan toplarıyla vuran direnişçiler üstte tahribata yol açtılar ve 2 Rus askeri öldürdüler. Bir iddiaya göre ise Rusya’ya ait 7 savaş uçağı da saldırıda etkisiz hale getirildi.

Rus Kaynakları Saldırıyı Teyit Etti

Konuyla ilgili gelişmeleri “son dakika” koduyla aktaran Rus medyası “Silahlı grupların pazar günü Humeymim Askeri üssüne gerçekleştirdiği saldırıda 2 Rus askeri öldü” bilgisini geçti.

Konuya daha geniş bir haberle yer veren Rus Kommersant gazetesi ise Rusya’nın, Suriye'nin Lazkiye ilinde bulunan Humeymim üssüne "muhalif gruplar" tarafından 31 Aralık 2017’de havan saldırısı yapıldığını kaydetti.

Rusya’nın Suriye operasyonu kapsamında yaşadığı en ağır kayıplardan biri olarak tanımlanan saldırı nedeniyle üstte bulunan 10’dan fazla askerin yaralandığı belirtildi.

Haberde, saldırı sonucu Rus Hava Kuvvetlerine bağlı en az 4 Su-24 tipi bombardıman uçağı, 2 Su-35S tipi savaş jeti ve bir adet An-72 tipi nakliye uçağının kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

Haberde ayrıca bir mühimmat deposunun da tümüyle imha edildiği belirtildi.

Moskova’dan Açıklama

Öte yandan konuyla ilgili bugün (4 Ocak 2018) Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamada, 31 Aralık 2017'de havanın kararması sonrası Suriye'nin Lazkiye kentinde yer alan Humeymim hava üssüne bir grup militanın havan topu saldırısı düzenlenmesi sonucu 2 Rus askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Sputnik’in yer verdiği habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kommersant gazetesinin Humeymim hava üssüne düzenlenen saldırıda 7 Rus uçağının tahrip olduğu yönündeki haberinin doğru olmadığını söyledi. Fakat yetkililer, üsse düzenlenen havan topu saldırısı nedeniyle 2 askerin öldüğünü doğruladı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum