1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler, Lazkiye'de Ortak Operasyon Başlattı
Direnişçiler, Lazkiye'de Ortak Operasyon Başlattı

Direnişçiler, Lazkiye'de Ortak Operasyon Başlattı

Rejimin saldırılarına ortak bir operasyonla karşılık vereceklerini açıklayan direniş grupları, bu açıklamanın hemen ardından Lazkiye'de rejim güçlerine saldırı başlattı.

18 Nisan 2016 Pazartesi 12:04A+A-

Suriye’de 27 Şubat’tan bu yana yürürlükte olan kırılgan ateşkes fiilen son buldu. Ortak bir açıklama yapan direniş grupları, rejimin ateşkes ihlalleri sebebiyle yeni bir operasyon masası kurduklarını açıkladı. Muhalif gruplar, rejimin sivilleri hedef alması durumunda ‘güçlü bir karşılık’ vereceklerini açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından da, muhalif gruplar, Lazkiye'de rejim güçlerine saldırı başlattı.

Rejim Humus'u havadan bombalıyor

Suriye rejimine bağlı savaş uçakları ise, sabah saatlerinden itibaren Humus'u bombalıyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, bombardımanlarda 4 sivil hayatını kaybetti, ölü sayısı artabilir.

Cenevre'den misilleme çağrısı

Pazar günü İnternet üzerinden Suriye’deki muhaliflere seslenen Yüksek Müzakere Heyeti Başkanı Esad Zubi, Esed rejimini ateşkesi mevzi kazanmak için kullanmakla suçlamış, muhalifleri rejim saldırılarına cevap vermeye çağırmıştı.

Ceyşul İslam'ın (İslam Ordusu) siyasi lideri ve başmüzakereci Muhammed Alluş da muhaliflere Suriye rejiminin sivillere yönelik saldırılarına cevap verme çağrısında bulunmuştu. "Bu cevap saldırılarını artıran rejimin sivillere saldırmayı düşünmemesi için bir misilleme niteliğinde olmalı. Bu, şiddeti tırmandırmaya yönelik bir çağrı değil, kendini savunmaya yönelik bir çağrı" demişti.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT