1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Lazkiye Kapısına Dayandı (VİDEO)
Direnişçiler Lazkiye Kapısına Dayandı (VİDEO)

Direnişçiler Lazkiye Kapısına Dayandı (VİDEO)

Fetih ordusu geçtiğimiz aylarda İdlib'i ele geçirmesi ardından bölgede rejim ve Hizbullah güçlerine yönelik saldırılarını giderek artırırken direnişçiler dün itibariyle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Lazkiye kapısına dayandığını duyurdu.

08 Haziran 2015 Pazartesi 13:35A+A-
Suriyeli direnişçilerin çatı grubu Fetih Ordusu İdlib'i ele geçirmesi ardından Suriye'nin sahil kenti Lazkiye'ye doğru ilerlediğini duyurdu.
 
Diktatör Beşar Esed yönetimi için stratejik öneme sahip olan Lazkiye liman kenti civarında yaşanan yoğun çatışmalarda birçok rejim askerinin öldürüldüğü açıklandı. 
 
Direnişçiler Eriha-Lazkiye yolunda ki Gıyasât Askeri kampını ele geçirmesi ardından İdlib-Lazkiye bölgesinde bulunan Mahambel ve Fureyka arasindaki Ayn Hamra ile Cennetul Kura köylerini de kontrol altına aldıklarını açıkladılar.

Öte yandan direnişçiler Idlib-Lazkiye otobanının kontrolünü almak için başlattıkları büyük çaptaki operasyon sonrasında bölgeden birçok rejim askeri yayan olarak ve araçlarla kaçarken geride yollarda öldürülmüş onlarca rejim askerlerine ait ceset ve terkedilmiş askeri araçlar kaldığı bildirildi.
 
 
Silah depolarını ele geçiren direnişçiler bu silahlarla Lazkiye kapısına dayandığı ve direnişçiler ile rejim arasında şiddetli çatışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Bölgeden Tanklarla kaçmak isteyen rejim askerleri direnişçiler tarafından düzenlenen füze saldırısı sonucu öldüler
 
 
ISLAH HABER
 
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum