1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Direniş Siyonist Saldırılara Roketle Karşılık Verdi
Direniş Siyonist Saldırılara Roketle Karşılık Verdi

Direniş Siyonist Saldırılara Roketle Karşılık Verdi

Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, Siyonist İsrail'in saldırılarına bazı askeri noktalar ve kentlere roket atarak karşılık verdi.

19 Temmuz 2014 Cumartesi 22:43A+A-

Filistin'deki direniş grupları, abluka altındaki Gazze'ye karadan saldırmasının ardından doğu ve kuzey sınırlarındaki Siyonist İsrail askeri birliklerini hedef aldıklarını, bazı kentlere de roket atarak karşılık verdiklerini duyurdu.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, sabah saatlerinden itibaren Siyonist İsrail saldırılarına verilen karşılıklara ilişkin yazılı açıklama yayınladı. 

Açıklamada, Filistin halkına karşı savaş suçu işlediği belirtilen Siyonist İsrail ordu birliklerine doğu ve kuzey sınırından patlayıcılar ve füzelerle karşılık verildiği, Siyonist İsrail'in bazı bölgelerine de füzeler atıldığı ifade edildi.

Gazze'nin doğusundan, Siyonist İsrail ordusunun hattına girildiği kaydedilen açıklamada, "Mücahitlerle karşılaşmasının ardından Siyonist İsrail ordu saflarından ciddi yaralanmalar yaşandı" denildi. Siyonist İsrail ordusu da, Gazze'ye başlattığı kara saldırısından bu yana ilk defa sınırın Siyonist İsrail tarafında çatışma çıktığını iddia etmişti. Çatışmalarda 1 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 2 İsrail askerinin yaralandığı ileri sürülmüştü.

Kassam açıklamasında, Merkava tipi bir İsrail tankının da etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, İsrail'in Dimona, Rişon LeTsiyon, Bat Yam kentlerine de M75 tipi 7 roket atıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca iki Siyonist İsrail askerinin keskin nişancılar tarafından hedef alındığı belirtilerek, Gazze'nin güney ve kuzey kesimlerinde konuşlanan İsrail askeri birliklerine 13 havan topu, Nevatim askeri havaalanına da M75 tipi 4 roket atıldığı kaydedildi.

Abluka altındaki Gazze'yi günlerdir bombalayan İsrail'e karşı, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de Aşdod kentine 2 Grad füzesi atıldığını Han Yunus kentinin doğu kısmında bulunan Kissufim askeri noktası ve Aynu's-Salise beldesine de 107 tipi 13 roket atıldığını duyurdu.

Kudüs Seriyyeleri, Beyt Hanun'da İsrail askerlerini taşıyan aracın da patlayıcılarla hedef alındığını ayrıca iki tanka da saldırı düzenlediğini ve İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalar yaşandığını açıkladı.

Hamas: İsrail planladığı hedefleri gerçekleştiremedi

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail'in Gazze'ye kara saldırısıyla planladığı hedefleri gerçekleştiremediğini ifade etti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail, Gazze'ye kara saldırısıyla gerçekleştirmek istediği hedeflere ulaşmada başarısız oldu. Direnişçilerin kahramanlıkları ve halkın direnişi İsrail'in itibarını yıktı" denildi.

HABERE YORUM KAT