1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Diplomaside Figüran Olarak Kullanılanlar.."
"Diplomaside Figüran Olarak Kullanılanlar.."

"Diplomaside Figüran Olarak Kullanılanlar.."

Selahaddin E. Çakırgil, kaleme aldığı bugünkü yazısında ABD ile Rusya'nın İsrail ile ilişkilerini, Suriye ve İran'ın ABD ve Rusya ile ilişkilerini ele alıyor, ortadaki tutarsızlıklara dikkat çekiyor.

19 Kasım 2015 Perşembe 12:07A+A-

Selahaddin E. Çakırgil
Diplomaside Figüran Olarak Kullanılanlar..
Star

[email protected]

Siyonist İsrail rejimi, dünyanın çeşitli yerlerinden, sırf ‘yahudi oldukları için’ getirttiği ve ‘sivil’ diye nitelediği hâlde, -kendilerini savunabilmeleri adına- tepeden tırnağa silahlandırdığı ve ‘yerleşimciler’ dediği kesimler için, Filistin’in mazlûm-müslüman halkının elinden zorla aldıkları evlerini-barklarını yıkıp, oralarda binlerce yeni mesken yapma kararı alınca..

Kapitalist emperyalizmin kaptan köşkü mahiyetindeki Amerikan Hükûmeti, ‘Yeni yerleşim birimleri oluşturulması kararının Ortadoğu’da barışın kurulmasına hizmet etmeyeceğini’ açıkladı.

*

Arab rejimlerinin tepe noktalarında olanlardan niceleri ve onların güdümlü kadroları, bu durumu kendi kamuoylarına, ‘Bakınız, müttefikimiz Amerika, aslında bu durumdan rahatsız oluyor, ama, siyonistlere sözünü dinletemiyor.’ diye sunup, zevahiri kurtarmaya çalıştılar.

Hâlbuki, Amerikan Dışbakanı John Kerry, bu kararın hemen ardından, ‘B. Amerika’nın İsrail’i her durumda sonuna kadar savunacağına dair siyaseti asla değişmeyecektir.’ demeyi ihmal etmedi.

Mâlumu ilâm..

Rusya lideri Putin de, geçtiğimiz aylarda, Netanyahu’ya, Ortadoğu’da İsrail’i tehdid edecek bir tablonun ortaya çıkmaması ve özellikle İslâmcı örgütlerin güçlenmemesi için elinden gelen tedbirleri alacağını tekrar va’detmemiş miydi?

*

Ve İran.. Dış siyasetini siyonist İsrail ve B. Amerika düşmanlığı üzerine oturtmuştu, 1979’dan bu yana.. Ama bugün, bir taraftan, siyonist İsrail rejimini kayıtsız-şartsız ve daima destekleyeceğini açıklayan USA emperyalizmiyle irtibatını -başkalarını Amerikan uşağı diye suçlamayı sürdürerek- geliştirmeye çalışırken, Rusya ile sıkı bir stratejik işbirliği çabaları içinde..

*

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>

Etiketler : , , , , , ,