1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Dinime Dahleden Bari Müselman Olsa!
Dinime Dahleden Bari Müselman Olsa!

Dinime Dahleden Bari Müselman Olsa!

Türkiye’nin Libya’ya Suriyeli Muhalif gruplardan çocuk yaşta askerleri sevk ettiğini yazısında iddia eden Amberin Zaman’a hararetle desteklediği YPG’nin 11-16 yaş çocukları savaştırdığını birisi hatırlatsın!

11 Mayıs 2020 Pazartesi 04:36A+A-

HAKSÖZ HABER

Amberin Zaman IŞİD’e karşı en etkin güç diye pazarladığı, yaptığı röportajlar ve yazdığı yazılarla propagandasını yaptığı YPG’nin yıllardır 11 ile 16 yaş arası çocukları saflarında savaştırdığını unutup Türkiye tarafından “Suriyeli çocuk askerlerinin” Libya’ya gönderildiğini yazmış.

Yazısında konu hakkındaki Birleşmiş Milletler protokollerini hatırlatan Amberin Zaman daha 2019 yılında YPG’nin Birleşmiş Milletler’in bastırması sonucu bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakmak için eylem planına imza atarak savaş suçu işlediğini kabul etmesini çabuk unutmuşa benziyor.

YPG 2013 yılında da İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne 18 yaşının altındaki çocukların askeri amaçlarla kullanılmayacağını taahhüt etmiş ama sözünde durmamıştı.

Amberin Zaman’ın seküler YPG çocukları savaştırırken aklına gelmeyen Birleşmiş Milletler protokolleri muhalifler hakkında böyle bir iddia ortaya atıldığında hemen hatırlanıveriyor.

342-001.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum