1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dinç Bilgin’den 28 Şubat Açıklaması
Dinç Bilgin’den 28 Şubat Açıklaması

Dinç Bilgin’den 28 Şubat Açıklaması

28 Şubat döneminde Sabah gazetesinin patronu olan Dinç Bilgin, Türkiye gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

07 Mayıs 2013 Salı 14:52A+A-

Dinç Bilgin, "O dönemde sivil ve askeri vesayet medyadan çok fazla destek alıyordu. Bu sadece 28 Şubat'ta olmadı. Bütün cumhuriyet tarihinde böyle oldu." dedi. Bilgin, 28 Şubat soruşturmasının sivil ayağının olacağına da ihtimal vermediğini kaydetti.

Sadece 28 Şubat Değil, Cumhuriyet Tarihi...

Bir dönemin önemli medya patronları arasında yer alan Dinç Bilgin, Türkiye gazetesine 28 Şubat döneminde medyanın tutumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. O dönemde medyanın askeri vesayetin sözcüsü durumunda olduğunun altını çizen Bilgin, Refah Partisi'nin iktidar olmaması için aralarında Aydın Doğan'ın da bulunduğu medya patronları ile Sabancı Center'de toplantı yaptıklarını söyledi.

Cumhuriyet tarihinde askeri vesayetin medyadan destek aldığını vurgulayan Bilgin, "Askeri ve sivil vesayet, medyadan çok rahat destek alıyordu. Sadece 28 Şubat değil. 27 Mayıs'ı düşünün." şeklinde konuştu.

O dönemde Kürtçe konuşulmasının kendisini ürküttüğünü kaydeden Bilgin, "İtiraf edeyim, Kürtçe konuşulduğunu ilk defa, arkadaşım Başkurt Okaygün, İzmir'e geldiğinde duydum. Ayakkabısını boyattığı çocukla Kürtçe konuşmaya başladı. 1975-76 yılı gibiydi. Duyunca ürktüm. Kürt meselesine bakışımız hastalıklıydı. Hepimiz gibi benimkisi de hastalıklıydı." ifadelerini kullandı.

Basında, 'Sağlığa zararlı haberler' diye bir kavram olduğunu vurgulayan Bilgin, bazı haberleri hiç görmediklerini, devletin istediği şekilde hareket ettiklerini kaydetti. Bilgin, 80 sonrasında Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananları da bu yüzden görmediklerini söyledi.

28 Şubat soruşturmasının askeri ayağının tamamlanmasının ardından sivil ayağına yönelik girişim olup olmayacağını da değerlendiren Bilgin, "Pek ihtimal vermiyorum. Zaman çok değişiyor. Türkiye değişiyor. Çok şeyin modası geçiyor." dedi. CİHAN

 

HABERE YORUM KAT