1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dilipak: "Suriye Halkına Yardımla Mükellefiz"
Dilipak: Suriye Halkına Yardımla Mükellefiz

Dilipak: "Suriye Halkına Yardımla Mükellefiz"

Abdyrrahman Dilipak, Hilal TV’de Suriyeli mülteciler ve Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama hakkında konuştu.

15 Şubat 2013 Cuma 16:22A+A-

Hilal TV’de Cengiz Tan’ın hazırlayıp sunduğu Yardımeli Derneği Hayır Köprüsü programına konuk olan gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Cilvegözü sınır kapısına yapılan saldırının, Türkiye’ye yönelik olduğunu söyledi. Dilipak “ Tüm STK’ların ortaklaşa başlattıkları Suriye’ye yardım kampanyasında, yardım konvoyları kilometrelerce uzamıştı.  Özellikle, patlamanın olduğu mekân çok önemli. Bu yardım kampanyası birilerini rahatsız etti. Bu saldırı Türkiye’ye yönelik bir saldırı” ifadesini kullandı.

Cengiz Tan’ın,  Beşar Esed  son noktayı ne zaman koyacak  sorusuna  ise  Dilipak Devrim süreçlerinin çok kolay süreçler olmadığını, İktidarını kaybetmek istemeyen güçlerin  direnip buna karşı kan döktüğünü ve çok yakın zamanda da Esed’in  sonunun yaklaştığını söyledi.

Abdurrahman Dilipak  Suriyeli mazlum halka yardım yapmanın kardeşlik ve komşuluk borcu olduğunu söyledi. Dilipak “Biz vicdan sahibi bir insansak yanı başımızdaki bu trajediye ilgisiz kalamayız, bu borcumuzu hem manevi hem de vicdani açıdan ödememiz gerekiyor. Aksi halde bizim insanlığımız tartışılıyordur. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytanlardır “dedi.

Eğer bir yerde kardeşlerimiz temel ihtiyaç maddelerinden mahrum bırakılmışlar, bizlerde bunlarla ilgilenmiyorsak bu Allahın gücüne gider diyen Abdurrahman Dilipak ”Biz korumaya çalıştığımız malımızı canımızı, yarın aynı şekilde kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

Bir sadakanın bin belayı def edeceğini hatırlatan Dilipak “Suriye’deki kardeşlerimize sahip çıkarsak umulur ki; Allah bizi böyle bir zor imtihana tabii tutmaz. Eğer oradaki yangını bugün söndüremeyecek olursak Suriyeli kadınların, çocukların, yaşlıların başına gelenler bizim başımıza da gelebilir” dedi.

Suriye’ye sahip çıkmanın bir öz savunma hareketi olarak algılanması gerektiğini söyleyen Abdurrahman Dilipak “Ötekilere yaptığımız yardım gibi Suriye’ye yapılan yardımlar kendi öz savunmamızdır. Hiç kimse dünyada olup biten şeyleri görmemezlikten, bilmezlikten gelme hakkına sahip değildir.  Biz kardeşlerimize borçluyuz bugün bu borcu ödeme vaktidir” ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum