1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Diktatörün kadın hakları bildirgesi!
Diktatörün kadın hakları bildirgesi!

Diktatörün kadın hakları bildirgesi!

Cuntacı Sisi, kadınlara yönelik ayrımcılığın kaldırılmasını talep etmiş!

24 Mart 2021 Çarşamba 10:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Mısır’daki askeri cuntanın lideri Sisi, Mısır’da 21 Mart’ta kutlanan ‘Anneler Günü’ sebebiyle yaptığı açıklamalarda, ekonomik alanda sağlanan krediler noktasında kadın-erkek eşitliğinin sağlanması ve kadınlara yönelik taciz olaylarına karşı güvenliğin artırılması gerektiğini belirtmiş.

Mısır’da cunta hapishanelerinde kaç tane kadın mahkum olduğu kesin olarak bilinmiyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün 2014 senesinde hazırladığı rapora göre Mısır tarihinde ilk kez kadınlara müebbet hapis cezası verildi. Son derece göstermelik yargılamalarda suçu kanıtlanamayan genç yaştaki tutsaklara 25’er yıl ağır hapis cezaları verildi.

Eman Bakir’in aktardıklarına göre Mısır hapishanelerinde kadın tutsaklar işkence ve tecavüze maruz kalıyor. İşkenceyle yaralanan mahkumlar tedavi edilmiyor. Hapishanede doğum yapmak zorunda kalan kadınların elindeki kelepçe dahi çıkarılmıyor.

2019 senesinde ise İhvan mensubu oldukları için tutuklanan 10 tane kadın mahkum sadece çocuklarını görebilmek için açlık grevine başladılar. Bu durum üzerine açıklama yapan cunta ise ülkede siyasi tutuklu bulunmadığı yalanını ortaya attı. 

Durum bu şekildeyken Sisi’nin “kadınlara yönelik taciz olaylarına karşı güvenliğin artırılması” çağrısı Müslümanların izzeti nefsiyle dalga geçmektir. Hapishanelerde yıllardır türlü zulümlerden geçen kardeşlerimiz evlatlarını dahi göremezken Sisi hangi ülkedeki kadınların refahının artırılmasından söz ediyor. Dünya ise Sisi’nin zulümlerine karşı sessizliğini koruyor! Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve öfke vermesini diliyoruz!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum