1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dicle’de Mustazaf-Der’li Öğrencilere Saldırı!
Dicle’de Mustazaf-Der’li Öğrencilere Saldırı!

Dicle’de Mustazaf-Der’li Öğrencilere Saldırı!

Dicle Üniversitesindeki gerilim 3. gününe girdi. Bu sabah PKK'li öğrenciler Mustazaf-Der'li öğrencilere saldırdı: Ağır yaralı var!

10 Nisan 2013 Çarşamba 14:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dicle Üniversitesi’nde PKK’li öğrencilerin kapatılan Mustazaf-Der’e yakınlığıyla bilinen Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerinin “Kutlu Doğum” programıyla ilgili bildiri dağıtmasını engellemesi üzerine başlayan olaylar üçüncü gününe girdi.

PKK’li öğrencilerin engelleme çabalarına rağmen dün Kutlu Doğum konferansını Mehmet Göktaş’ın katılımıyla kalabalık bir şekilde gerçekleştiren Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerine PKK’li öğrenci grubunun bugün de saldırdığı öğrenildi.

7 Yaralı Var!

Saldırıda 7 öğrenci yaralandı. Yaralananların 5’inin Bilge Gençlik Kulübü öğrencisi olduğu ve yaralananların bıçak darbesi aldıkları ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz, olayların kaygı verici boyutlara ulaştığını kaydetti.

Taraflarla yaptıkları görüşmeler sonucunda şu ana kadar yaralı sayısının 7’ye çıktığını öğrendiklerini belirten Yılmaz, bunlardan 2’sinin BDP’li, 5’inin ise Mustazaf-Der’li öğrenciler olduğunu söyledi. Yılmaz, ayrıca bıçaklı saldırıya maruz kalan öğrenciler arasında yoğun bakımda olanların bulunduğunu da kaydetti.

Yılmaz, heyetin yanı sıra aralarında Aysel Tuğluk’un da bulunduğu bazı milletvekillerinin olay yerinde olduğunu ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın olay yerine gelerek bir açıklamada bulunmasının beklendiğini söyledi.

Ağır yaralanan öğrencinin adının Mahmut Durmuş olduğu öğrenildi.

Öte yandan saldırı sonrasında Bilge Gençlik Kulübü mensubu 12 öğrencinin gözaltına alınması karşısında Bilge Gençlik Kulübü polise tepki gösterdi ve saldırıya uğrayanların gözaltına alındığını açıkladı.

Dicle Üniversitesi Tatil Edildi

Öte yandan Dicle Üniversitesi 3 günden bu yana devam eden olaylar üzerine tatil edildi. Üniversitenin ana giriş kapısı polisler tarafından kapatıldı.

ESP’den Kışkırtıcı Çağrı: "Faşist Saldırıları Püskürteceğiz"

ESP Diyarbakır İl Örgütü, yaptığı açıklamada "Tüm duyarlı kamuoyunu, yurtsever halkımızı süren faşist saldırılara karşı sesini yükseltmeye, sokağa çıkarak tepkisini büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan ESP İl Örgütü, "Paris Katliamı ile adeta startı verilen 'çözüm' sürecine faşist-ırkçı saldırılar eşlik ediyor. Üniversitelerden mahallelere kadar, halkımız dört bir tarafta faşist ve ırkçı saldırılara maruz kalıyor. Türkiye'de başta üniversitelerde olmak üzere MHP tarafından sivil faşist yavru kurtlarına yaptırılan faşist saldırılar, Kürdistan'da cemaat güçleri eliyle sürdürülüyor. Dicle Üniversitesi'nde üç gündür polis refakatinde süren faşist saldırılar ciddi boyutlara ulaştı." ifadelerini kullandı ve halkı sokağa dökülmeye davet etti.

***

Mahmut Durmuş'un, ameliyattan çıktığı ve hayati tehlikesinin kalmadığı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum