1. HABERLER

  2. HABER

  3. DHKP-C’nin Üstlendiği Saldırıda İlginç Gelişme
DHKP-C’nin Üstlendiği Saldırıda İlginç Gelişme

DHKP-C’nin Üstlendiği Saldırıda İlginç Gelişme

Sultanahmet'teki bombalı saldırıyı DHKP-C üstlenirken Adli Tıp Kurumu'na gelen Elif Sultan Kalsen'in anne ve babası, cesedin kızlarına ait olmadığını söyledi.

07 Ocak 2015 Çarşamba 14:02A+A-

Sultanahmet'te dün akşam bir polisin hayatını kaybettiği saldırıda canlı bombanın Elif Sultan Kalsen olduğu iddia edilmişti.

Kalsen'in ailesi bugün cesedi teşhis etmek için Adli Tıp Kurumu'na geldi. Anne Şirin ile baba Mehmet Kalsen, avukatlarıyla birlikte savcı nezaretinde cesedi gördü. Aile adına açıklama yapan Avukat Ebru Timtik, kendilerine gösterilen cesedin Elif Sultan Kalsen olmadığını söyledi. Avukat Timtik, "Adli Tıp'ta içeride savcı nezaretinde bize bir kadın cesedi gösterildi. Beyaz tenli 1.63 boylarında bir kadın cenazesi idi gördüğümüz. Elif Sultan Kalsen'in anne ve babası geldi, cesede baktılar. O ceset Elif Sultan Kalsen'e ait değil. Ailesi kısa bir zaman öncesine kadar kızlarıyla bağlantı kuramamış. Basında çıkan haberlerden dolayı, o yüzden de emin olamadılar. Bu sebeple biz de geldik emin olmak istedik. Aileden DNA örnekleri daha önceden alınmış. Gösterilen cesedi tanımıyorum. Ailesi de gösterilen cesedin kızlarına ait olmadığını söyledi." diye konuştu.

Öte yandan 7 kişilik bir grubun Adli Tıp Kurumu önüne gelmesine polis izin vermedi. İkisi kadın 7 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Saldırıyı DHKP-C Üstlendi

Öte yandan DHKP-C'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, eylemin kendi eylemcileri Elif Sultan Kalsen'in düzenlediği duyuruldu. DHKP-C "feda eylemi" olarak tanımladığı saldırıyı düzenleyen Kalsen için bir de eylem çağrısı yaptı.

 

HABERE YORUM KAT