1. HABERLER

  2. HABER

  3. Devlet Sırları İfşâ Ediliyor
Devlet Sırları İfşâ Ediliyor

Devlet Sırları İfşâ Ediliyor

İnternete düşen son ses kaydından devletin üst düzey toplantılarının da dinlenildiği ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay 2. Başkanı'nın devlet mahremiyeti içeren konuşmaları ifşâ edildi.

27 Mart 2014 Perşembe 15:29A+A-

Türkiye'de 17 Aralık operasyonundan bugüne kadar onlarca telefon görüşmesi ve telefon kaydı internete düştü. Bugüne kadar yapılan görüşmelerin tamamında Başbakan Erdoğan, ailesi, bakanlar ve işadamlarının telefon kayıtları vardı. Ancak son ses kaydında devlet sırrı niteliğindeki konuşmalar ifşa edildi.

Öncekilerden farklı bir Youtube hesabından yayılan kayıtta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in konuşması var. İstişare toplantısı yaptıkları anlaşılan her 4 ismin de sesleri oldukça net. Bu da bir ortam dinlemesi yapıldığını gösteriyor. 

Dışişleri bakanlığındaki toplantıda Suriye'deki Türk toprağı Süleyman Şah türbesine yönelik IŞİD tehdidi üzerine Suriye politikasını ve Türkiye'nin olası hamlelerini değerlendiriyor. Al Jazeera yayın ilkeleri gereği kayıttaki ifadelere haberde yer vermeyecek.

Toplantının tarihi 13 Mart. Bu kayıt bugüne kadar yayınlanan en yakın tarihli kayıt. Bu da telefon ve ortam dinlemelerinin hala devam ettiğini gösteriyor. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 14 Mart'ta Van'da düzenlenen mitingde bu toplantıdan bahsetmişti. Konunun Cumhurbaşkanı ve Başbakana iletildiğini söyleyen Dışişleri Bakanı, "Şu an itibariyle gerek askerlerimize, gerek oradaki toprağımıza yönelik herhangi bir ihlal söz konusu değil. Ancak böyle bir tehlike söz konusu olması halinde her türlü tedbir alınacak şekilde hazırlıklıyız. O bakımdan kamuoyumuzun hiçbir tereddüdü olmamalı. Ümit ederiz ki oradaki askerlerimizin ve toprağımızın güvenliğine yönelik herhangi bir ihlal söz konusu olmaz. Aksi takdirde gerekli bütün hazırlıklar, her türlü çalışma tamamlanmıştır. Her ihtimal göz önünde bulundurularak hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz." demişti.

(Aljazeera)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum