1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Derik Belediyesi: Kürtçe Tabelalar Yenilenecek
Derik Belediyesi: Kürtçe Tabelalar Yenilenecek

Derik Belediyesi: Kürtçe Tabelalar Yenilenecek

Mardin’in Derik ilçesinde belediye binasından Kürtçe ifadelerin de yer aldığı tabelaların indirilmesi hakkında, belediye başkanlığı görevine atanan Kaymakam Safitürk, tabelaların yenilenmek için indirildiğini söyledi.

13 Eylül 2016 Salı 18:13A+A-

AA'da yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı’nca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği, 28 belediyeye yönelik kayyum atamaları kapsamında Mardin’in Derik Belediye Başkanlığı’na getirilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, belediye binasında Kürtçe ifadelerin de yer aldığı tabelanın indirilmesine ilişkin, “İki tabela hariç hizmet binasındaki bütün Kürtçe tabelalar duruyor. Bu iki tanesi yenilenmek için kaldırıldı. Yerlerine yeni Kürtçe tabelalar asılacak.” dedi.

“Kürtçe Bizim Dilimiz”

Safitürk, şu ifadeleri kullandı:

“Belediye hizmet binamızda Kürtçe tabelalar yerinde duruyor. İki tabela hariç hizmet binasındaki bütün Kürtçe tabelalar duruyor. Sâdece iki tanesi yenilenmek için kaldırıldı. Yerlerine yeni Kürtçe tabelalar asılacak. Şu anda çalışmalar sürüyor. En kısa zamanda asılacak. Kürtçe bizim dilimiz.”

Ağrı’nın Diyadin Belediyesi’ndeki Kürtçe ifadelerin de yer aldığı tabelanın indirilmesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bunun doğru olmadığını ve tabelanın geri asılması talimat verdiğini ifade etmiş, “Türkçe gibi Kürtçe de bizim dilimizdir.” demişti. Tabela aynı gece yerine asılmıştı. (Tıklayın: Kürtçe İfadeler Tabelaya Tekrar Eklendi)

HABERE YORUM KAT