1. HABERLER

  2. HABER

  3. Demirtaş Hükümetle Görüşmeye 'Ön Şartsız Olarak' Hazırmış!
Demirtaş Hükümetle Görüşmeye 'Ön Şartsız Olarak' Hazırmış!

Demirtaş Hükümetle Görüşmeye 'Ön Şartsız Olarak' Hazırmış!

HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş sivri çıkışlarına bugün ara verip bu kez diyalog istiyoruz dedi. Demirtaş 'ön şartsız olarak konuşmaya hazırız' diye seslendi.

06 Ocak 2016 Çarşamba 17:50A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gerilim yaratan özerklik çıkışlarının ardından bu kez 'ön şartsız olarak konuşmaya hazırız' diye seslendi. 

Demirtaş ardından da "Başbakan güvenlik güçlerinin alnından öptüğünü söyledi. Ben de bu zulmün karşısında dik duranların alnından değil ellerinden öpüyorum" dedi.

Demirtaş, HDP Grup Toplantı Salonu'nda eski milletvekili, gazeteci ve aydınlardan oluşan "Barış İsteyenler Grubu" üyelerini kabul etti. Demirtaş, HDP ile hükümetin sorunun çözümü için diyalog kurmasının lüks değil, zorunluluk olduğunu söyledi.

ÖN ŞARTSIZ OLARAK KONUŞMAYA HAZIRIZ

Hükümet ile sağlıklı bir iletişim kanalı kuramadıklarını ancak kurabilmeyi çok istediklerini vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi;

 "Halen bunun için uğraşıyoruz. Bugün Başbakan ile bir görüşmeniz de olacak. Her konuyu, her zorlu, sıkıntılı mevzuyu masada yüz yüze, saygı içinde konuşmaya biz hazırız. Şiddet dışı yöntemlerle ülkemizdeki sorunları nasıl çözeriz, bunu detaylı olarak ön şartsız konuşmaya hazırız. Aynı şekilde bize de yaklaşılmasını bekleriz. Biz seçilmiş halk temsilcisiyiz. Bize şart koşarak siyasi diyalog kurulamaz. Bizim diyalog ile sorunları konuşmamız ve çözmemiz lazım."

ÖCALAN'IN YANINDAKİLER NİYE NAKLEDİLDİ

Demirtaş, gazetecilerin Öcalan'ın yanındaki hükümlülerin nakledildiği yönündeki haberleri hatırlatması üzerine, "Bakanlık teyit ediyor fakat gerekçesini bilmiyoruz. Avukatlar görüşmeye çalışıyor. Normal bir durum olarak görmüyoruz" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT