1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Demirören Medya devlete borç takmaktan başka ne işe yarar?
Demirören Medya devlete borç takmaktan başka ne işe yarar?

Demirören Medya devlete borç takmaktan başka ne işe yarar?

İddiaya göre Demirören Medya, Anadolu Ajansı’na olan borçlarını da ödememiş!

23 Kasım 2021 Salı 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Aydın Doğan’a ait olan medya organlarının Demirören Holding bünyesine girmesi epeyce tartışmalara sebep olmuştu. Medyadaki tek seslilik bu tartışmalarda gündem dahi edilmese de Doğan’dan Demirören’e geçen ana akım yayım organlarında aslında değişen bir şey olmadı, hala tek sesli bir yayın politikası hâkim!

Meselenin en fazla tartışma konusu yapılan yeri ise Demirören’in yayın organlarını satın almak için Ziraat Bankası’ndan çektiği kredilerdi. Kredilerin geri ödemesi hakkında kamuoyunu ikna edici herhangi bir açıklama yapmayan Demirören, devletten aldığı destekle ana akımın sahibi oldu kısaca.

Cari hükümetin bundan çıkarı ise “muhalif medyanın” susturulmasıydı. Ana akımın yer değiştirmesi olarak ifade edilebilecek bu “işlemden” sonra ise yine hiçbir şey değişmedi. İnsanlar birbirinin kopyası bir mantıkla sadece istenilen haberi yayımlayan bu yayın organlarını takip etmiyor. Haber oluşturmak ile algı inşa etmek birbirinden farklı şeyler...

Türkiye’de hala algıyı muhalif olarak ifade edilen yayın organları inşa ediyor. Hükümete yakın medya ise arkasındaki devasa kamu desteğine rağmen hiçbir işe yaramıyor!

Demirören’in devlet bankalarından aldığı destekle oluşturduğu medya ağı işlevsiz bir şekilde durmaya devam ederken bir yandan ise devleti kazıklamaya devam ediyor. İddialara göre Demirören Medya’nın Anadolu Ajansı ile sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmemesi ve borçlarını ödeyemediği gerekçesiyle anlaşmasının bittiği ortaya çıktı.

Özetle AA’dan haber satın alan Demirören Medya satın aldığı ürünün karşılığında bir ödeme yapmadığı söyleniyor. AA’da buna karşı anlaşmayı iptal ederek cevap vermiş. Anlaşılan o ki Demirören Grubu devlete para ödemekten pek hazzetmiyor! Devletin desteği ile oluşturduğu devasa yayın ağıyla her fırsatta devlete borç takıyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum