1. HABERLER

  2. HABER

  3. DBP Eş Genel Başkanı Ayna Hakkında Dava Açıldı
DBP Eş Genel Başkanı Ayna Hakkında Dava Açıldı

DBP Eş Genel Başkanı Ayna Hakkında Dava Açıldı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

09 Ocak 2016 Cumartesi 12:46A+A-

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Ayna hakkında hazırlanan iddianame, Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede, 5 yıl önce Mardin Bağımsız Milletvekili olan Ayna'nın KCK/TM yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla Mardin'de yakalanarak tutuklanan BDP'li yöneticilere destek vermek amacıyla BDP İl Teşkilatı’nca düzenlenen basın toplantısında açıklama yaptığı belirtildi.

Ayna'nın, açıklamasında “Abdullah Öcalan'ın görüş ve düşüncelerinin benimsenmesi telkininde bulunduğu” ve “PKK/KCK'yı övdüğü” kaydedilen iddianamede, “şüpheli”nin halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip kesimini, toplumun diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği vurgulandı.

İddianamede, Ayna hakkında “terör örgütü propagandası yapmak”, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayna'nın, ikamet ettiği Diyarbakır'da talimatla ifadesinin alınmasını istedi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifadesine başvurulan Ayna, “Yaptığım konuşmada suç unsuru yoktur. İfade özgürlüğü kapsamındadır. Beraatimi talep ediyorum.” dedi.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT