1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Davutoğlu’nun yardımcısı Esed ile yeterince görüşülmediğini mi düşünüyor?
Davutoğlu’nun yardımcısı Esed ile yeterince görüşülmediğini mi düşünüyor?

Davutoğlu’nun yardımcısı Esed ile yeterince görüşülmediğini mi düşünüyor?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Taliban’ı Esed ile bir tuttu. Taliban’ı, Esed’i bile utandıracak eylemler ile suçlayan Selçuk Özdağ, Esed ile Türkiye’nin masaya oturmasını mı istiyor?

31 Ağustos 2021 Salı 10:29A+A-

HAKSÖZ HABER

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Taliban’ı Esed ile eşdeğer gördüğünü ifade etti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özdağ,

“Esat'la diktatör, kan dökücü diyerek masaya oturmayan Saray, Esat'ı bile utandıracak cinayetlere imza atan Taliban'la görüşebiliyor. Siyaset standardını kaybettiğinde her şey mümkün hale gelir. AKP'nin şunu da yapmazlar, yapamazlar diyebileceğimiz bir siyaseti yoktur.” dedi.

Selçuk Özdağ’ın, bölgede Esed tarafından yaşatılan katliamları ve hak ihlallerini bilmesine rağmen bu denli bir çarpıtmaya başvurması siyasi tutarsızlık olarak değerlendirildi. 

Suriye'de 10 yıldır sivilleri acımasızca katleden Katil Esed'in cürümleri kayıt altına alınmışken, gündemi Esed ile anlaşmaya evirten Türkiye muhalefetinin acınası siyasi söylemleri, insanlık onurunu zedelemiyor mu?   

Selçuk Özdağ yorumda bulunmadan evvel Taliban'a yakıştırdığı eylemlerin doğru olup olmadığına dair şu soruları kendisine sorması gerekirdi! 

Özdağ'ın Suriye ve Afganistan'a dair yanlış ve çarpıtılmış yorumlarda bulunmadan evvel şu sorulara cevap vermesi gerekirdi: “Yeni Kabil yönetimi Esat'i bile utandıracak hangi cinayetlere imza attı?, Binlerce kadını cezaevlerine sistematik tecavüze mi maruz bıraktı?, Kimyasal katliamlar mı yaptı?, Halkın üzerine varil bombaları mı attı?” 

Yaşanılan coğrafyanın gerçek sorumlularını görmekten uzak tavır takınan, siyasi amaçlar ile söylem üreten Selçuk Özdağ’ın Suriye ve Afganistan’a yönelik paylaşımları ile temelde neyi amaçladığı merak konusu oldu.

 

 

selcuk-ozdag-tweet.jpg

HABERE YORUM KAT

12 Yorum