1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu'ndan Mursi Kararına İlişkin Açıklama
Davutoğlu'ndan Mursi Kararına İlişkin Açıklama

Davutoğlu'ndan Mursi Kararına İlişkin Açıklama

Davutoğlu: Batı ülkeleri sınavdadır. Hiç bir zaman şiddete başvurmamış bir siyasi hareketin önemli isimlerinden birinin idama doğru yürüyüşü konusunda ne yapacaklarını göreceğiz.

16 Haziran 2015 Salı 14:05A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin grup toplantısına katıldı.

Başbakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Seçimler üzerinden yapılacak manipülasyonlarla istikrarsızlaştırmak isteyenlerin yaptığı çabaların aksine milli irade tecelli etmiştir, bizim dönemimizde demokrasi işletilmiş milli irade tecellisi konusunda, AK Parti iktidarının sağladığı imkanlarla seçimler gerçekleştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Mursi'ye verilen müebbet ve idam cezası

"Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin müebbet hapis cezasına çarptırılması ile ilgili olarak Başbakan Davutoğlu, "Şimdi sınav vaktidir, Batı ülkeleri sınavdadır. Hiç bir zaman şiddete başvurmamış bir siyasi hareketin önemli isimlerinden birinin idama doğru yürüyüşü konusunda ne yapacaklarını göreceğiz. Türkiye'deki demokrasi ve özgürlük yanlıları sınavdadır. Acaba seslerini yükseltebilecekler mi? Ama bizim vicdanımız da sicilimiz de temizdir" şeklinde konuştu.

"Meselenin demokrasi mi yoksa çıkarlar mı olduğunu şimdi göreceğiz"

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de objektif ve şeffaf bir seçime yönelirken, Türkiye'yi, Sayın Cumhurbaşkanımızı, AK Parti'yi hedef tahtasına koyup 'otoriterleşmeye, diktaya gidiyorlar' diye yayın yapan uluslararası medyanın şimdi Mısır'da olanlar karşısında nasıl tavır aldığını göreceğiz. Meselenin demokrasi mi yoksa çıkarlar mı olduğunu şimdi göreceğiz. Türkiye'de özgürlüklerden bahsedip Mısır'daki dikta rejimine selam çakanları da göreceğiz, adaletten bahsedip Suriye'deki zulme sessiz kalanları da göreceğiz. Ama millet de tarih de bir tek şeyi görmeyecek, AK Parti'nin herhangi bir güç karşısında şu veya bu gerekçeyle boyun, baş eğdiğini göstermeyeceğiz."

"Rövanşist bir siyaset geliştiren bunun altında kalır"

Başbakan Davutoğlu, "Rövanşist bir siyaset geliştirirseniz bunun altında kalırsınız. Devrimiz devr-i sabık devri değil" ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan her şey bizi hedef almıştır" diyen Davutoğlu, "Halkın yüzde 52 oyuyla seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili öyle bir hava estirilmeye çalışılıyor ki, meşruiyeti tartışmaya açılmaya çalışılıyor. Meşruiyetin kaynağı millettir, lobiler veya perde gerisinde yapılan pazarlıklar değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhurbaşkanlığı makamının meşruiyetini tartışma konusu yapmayız, bu makamı yıpratmaya yönelik hiç bir tavra kesinlikle taviz vermeyiz" diye konuştu.

"Yumruklarını çözsünler"

Başbakan Davutoğlu "Bizimle koalisyon kurmaya niyet edecek olanlar ya da bu düşünce içinde olanlara ilk çağrımız, yumruklarını çözsünler, silahlarını, baltalarını gömsünler. Yumrukla tokalaşılmaz, yumrukla musafaha yapılmaz. Yumruklarınızı çözün, bu ülkenin geleceğini hep beraber konuşalım" dedi.

Başbakan Davutoğlu şunları kaydetti:

"'Önce hesaplaşma, sonra helalleşme' diye bir tabiri ortaya atanlar şunu bilsinler ki, millet hesabı gördüğü için bütün bu saldırılara, yedi düvelin tabiri caizse yüklenmesine rağmen, bizi birinci parti yaptı ve sorumluluğu bize verdi. Biz, bu sorumluluktan hiç bir zaman kaçmadık, kaçmayız. Hesaplaşmaksa buna da hazırız. Helalleşmekse buna dünden hazırız."

"İlk defa tek başına iktidar olmamanın sancılarını yaşayacaklarını" söyleyen Davutoğlu, "Ama şundan hepiniz emin olun ki bu sancılar doğum sancılarıdır. Yeni Türkiye'nin doğumu kolay olmayacak, bu anlaşılıyor. Ama kim ne yaparsa yapsın yeni Türkiye doğacak ve yükselecek" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu "Son ana kadar hükümet olmanın gereğini yaparız. Aziz milletimiz bu anlamda rahat olsun. Bir saniye dahi yönetim boşluğuna izin vermeyiz. Bu anlamda üzerimize düşeni yaparız" dedi.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT