1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Davutoğlu: Şehir Üniversitesi Kredileri, Binali Yıldırım’ın Döneminde Başladı
Davutoğlu: Şehir Üniversitesi Kredileri, Binali Yıldırım’ın Döneminde Başladı

Davutoğlu: Şehir Üniversitesi Kredileri, Binali Yıldırım’ın Döneminde Başladı

​​​​​​​Ahmet Davutoğlu, Şehir Üniversitesi'ne verilen kredilerin Binali Yıldırım döneminde alındığını, kendisinin imzası olmadığını söyledi.

19 Aralık 2019 Perşembe 01:52A+A-

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Halkbank’a olan borcu nedeniyle kamuoyunun gündeminde olan Şehir Üniversitesi ile ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı.

Davutoğlu kredilerde kendisinin imzası olmadığını söyleyerek, Türkiye’nin son başbakanı Binali Yıldırım’ı işaret etti.

“Krediler Eylül 2016'da başladı” diyen Davutoğlu, “Yani Binali Yıldırım’ın başbakanlığı dönemi” ifadesini kullandı.

İstanbul Taksim toplantılarının onuru konuğu olarak Türk demokrasisi ve sistem tartışmaları hakkında konuşma yapan Davutoğlu, tartışmaların odağındaki Şehir Üniversitesi ile ilgili de açıklamada bulundu.

Davutoğlu üniversiteyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Şehir Üniversitesi’yle benim hukuken hiçbir bağım yok. Ama oradaki öğretim üyelerinin bir kısmı benim öğrencim ve öğretim kadrosunun birçoğunu tanıyorum. Bütün kıdemli hocaların buluştuğu; sağcısıyla, solcusuyla, ülkenin en duayen öğretim görevlilerinin olduğu bir üniversite neden susturulmak istenir? Düşünce özgürlüğü ortamındaki otoriterleşmeye alternatif oluşturduğu için…"

Davutoğlu tartışmalara neden olan krediye dair Yıldırım’ı işaret ederek şunları kaydetti:

"Benim başbakanlığım döneminde Şehir Üniversitesi, Halkbank'tan tek kuruş kredi almadı. Krediler Eylül 2016'da başladı. Yani Binali Yıldırım'ın başbakanlığı döneminde."

Arazi teminat olarak gösterildi

2008’de kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi, 2016 yılında Halkbank’tan 300 milyon lira yatırım kredisi almış karşılığında 8 parselden oluşan kampüs arazisi teminat olarak gösterilmişti.

Üniversitenin malvarlıklarına tedbir kararı koyduran Halkbank ile Şehir Üniversitesi arasında görülen davada mahkeme, haczin kaldırılması talebini karara bağlamış üniversitesinin yaptığı itirazı kısmen kabul etmişti. Ancak ipoteğin 370 milyon liralık borç üzerinden devam etmesine hükmetti.

Erdoğan’dan dolandırıcılık suçlaması

Tartışmaya bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil oldu. 

7 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek gibi isimleri de anarak Halkbank'ı dolandırmakla suçlamıştı. 

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği cevapta hayatta olan mevcut ve eski cumhurbaşkanları ise eski başbakanların mal varlıklarının araştırılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını önerdi.

Kaynak: Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT