1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Davutoğlu: PKK’nın ÖSO ve Erbil’i Tehdidini Kendimize Tehdit Sayarız!
Davutoğlu: PKK’nın ÖSO ve Erbil’i Tehdidini Kendimize Tehdit Sayarız!

Davutoğlu: PKK’nın ÖSO ve Erbil’i Tehdidini Kendimize Tehdit Sayarız!

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “PKK, Erbil’deki yönetimi tehdit ederse bu tehdidi bize yapılmış kabul ederiz” dedi.

08 Nisan 2016 Cuma 15:51A+A-

Başbakan Davutoğlu, Finlandiya dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, “çözüm süreci” ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile “çelişki” yaşadığı iddialarına cevap verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Terörle mücadele konusunda benim ifade ettiklerimle sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiklerini yan yana koyarsanız kararlılık bağlamında herhangi bir küçük nüans dahi göremezsiniz” ifadesini kullandı.

Davutoğlu, “çözüm süreci”ne ilişkin, “Eğer tamamıyla silahlı bir mücadele anlayışı terkedilirse, siyasi alanda Türkiye’de her şey konuşulabilir. Yeter ki şiddet, terör olmasın” diye konuştu.

Rudaw'ın naklettiğine göre “Mutlak silahsızlanma ön şarttır” diyen Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Irak’taki ve Suriye’deki varlıklarının Türkiye’ye dönük tehdit olma niteliğinin kalkması lazım. PKK, Erbil’deki yönetimi tehdit ederse, bu tehdidi bize yapılmış kabul ederiz. PYD, Özgür Suriye Ordusu ve oradaki Türkiye’ye müzahir gruplara tehdit oluşturursa, bize tehdit oluşturmuş demektir. Lazkiye’den Süleymaniye’ye kadar giden kuşakta, artık her şey Türkiye’nin ulusal güvenliğini ilgilendiriyor.”

HABERE YORUM KAT