1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu: Her Gün Yeni Bir Fikir Ortaya Atılmasın
Davutoğlu: Her Gün Yeni Bir Fikir Ortaya Atılmasın

Davutoğlu: Her Gün Yeni Bir Fikir Ortaya Atılmasın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak'ta yaptığı konuşmada, Demirtaş'ın açıklamalarını değerlendirdi ve her gün yeni bir fikrin ortaya atılmamasını istedi.

21 Kasım 2014 Cuma 14:33A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak'ta Demirtaş'ın açıklamalarını değerlendirdi, her gün yeni

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Demirtaş'ın çözüm süreciyle ilgili olarak 30 kişilik bir komisyon kurulabileceği açıklamalarına tepki gösterdi. Her gün yeni bir fikir ortaya atılmasının Çözüm Süreci'ne katkı sağlamayacağını söyleyen Davutoğlu, "Önemli olan şu ana kadar verilen sözlerin yerine getirilmesidir" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık Sarayı'nda Türkmen milletvekilleriyle görüşmesinin ardından Irak İnsan Hakları Bakanı Muhammet Beyati, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi ve Türkmen milletvekilleri ile basın toplantısı düzenledi.

Ahmet Davutoğlu, bir gazetecinin "çözüm süreciyle" ilgili olarak Selahattin Demirtaş'ın "30 kişilik bir komisyon kurulabilir" açıklamalarının sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Adalet Bakanımızın görüşmesiyle ilgili tabii kendisinden bilgi alacağım. İnsani gerekçeler söz konusu olduğunda her zaman biz bu konuları dikkate almışızdır. Çözüm Süreci'nin daha ileri aşamalara gelmesi için herkesin yapacağı, herkesin birtakım atacağı adımlar var. Ancak diğer, Sayın Demirtaş'ın açıklamasıyla ilgili olarak mutabık kalınmayan hususların kamuoyuyla paylaşılması doğru şeyler değil. Her gün yeni bir fikir ortaya atılması Çözüm Süreci'ne katkı sağlamaz. Önemli olan şu ana kadar verilen sözlerin yerine getirilmesi. Ne adım atılacağı, ne olacağı konusunda da zaten hükümetimizin çok kararlı bir tutumu var. Buna özen gösterilmesi lazım.
 
Açıklamalar, Çözüm Süreci'ne destek olacak nitelikte olmalı. Yoksa daha yeterince istişare edilmemiş hususlarda konuşulmamış hususlarda, erkenden yapılan açıklamalar zannedildiği gibi olumlu bir tesir yapmaz. Çok dikkatli bir şekilde bu süreci yürütmemiz lazım. Geçmişte yapılan hataların da tekrar yapılmaması lazım. Biz gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Ne zaman hangi adımın atılacağını da tabii bu görüşmeler neticelendikten sonra karar vereceğiz."

kanal a haber

HABERE YORUM KAT