1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu: Adli Soruşturma Başladı
Davutoğlu: Adli Soruşturma Başladı

Davutoğlu: Adli Soruşturma Başladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman'ın Ermenek ilçesinde açıklama yaptı. Davutoğlu, bölgede arama kurtarma ekiplerinin son derece titiz çalıştıklarını belirterek, "Açıkça söylüyorum, adli soruşturma başladı, kurumun bir ihmali söz konusu ise, hesabı sorulac

29 Ekim 2014 Çarşamba 17:35A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman'ın Ermenek ilçesinde açıklama yaptı. Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"Ekiplerimiz çalışmalarını son derece bir titizlikle yürütüyor. Bir taraftan zamanla yarışılıyor, diğer taraftan da su yoğunluğu olduğu için ilerlerken de sıkıntı yaşanıyor. Biz burada işçi yakınlarıyla da görüştük. Onların acısı bizim acımız, onların temennisi bizim temennimizdir. Ben bölgeyi yakından tanıyan biriyim, onların helal rızık için nasıl çalıştıklarını biliyoruz. Öncelikli meselemiz, suyu tahliye etmek ve kardeşlerimize bir an önce ulaşmak. İnşallah kardeşlerimize en kısa zamanda ulaşacağız. Ailelerimizin teskin edilmesi lazım, onların bilgilendirilmesi bizim için önemli. Acıyla soru soran kardeşlerimizin sorularını cevapladık, her birinin acısı bizim acımızdır, onlara metanet tavsiye ettim"

"Adli soruşturma başladı"

"Kazanınn oluş şekli bütün detaylarıyla incelenecek. Bu olayın sebepleri ortaya çıkana kadar spekülatif sebeplerden uzak durmak gerek. Tabii, daha önce de ifade etmiştik, madencilerle ilgili bütün yasa ve şartlar uygulanmalı. Hepsinden önce, her işverenin, çalışan işçileri kendi evladı gibi görüp ona göre muamele etmesi. Spesifik olarak net olarak söylüyorum, adli sorgulama başlamıştır. İşletmenin bir ihmali varsa hesabı sorulacak."

"Madenlerimizin süratle yenilenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız"

"Teknolojik yenilenme de dahil olmak üzere, madenlerimizin süratle yenilenmeden geçmesi lazım. Bu konuda ne gerekirse yapacağız. Biz bir taraftan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile, işçi aileleri için neler yapılabilir bunu konuşuyoruz, bir yandan, adli anlamda soruşturma yürüyor. Bu konuda hiçbir imtiyaz sağlanmayacak"

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT