1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbeci Sisi’nin cürümleri hakkında suç duyurusunda bulunulacak!
Darbeci Sisi’nin cürümleri hakkında suç duyurusunda bulunulacak!

Darbeci Sisi’nin cürümleri hakkında suç duyurusunda bulunulacak!

Avukat Gülden Sönmez ve müvekkili Ömer İbrahim yarın Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapacaklar.

17 Kasım 2020 Salı 13:35A+A-

HAKSÖZ HABER

18 Kasım Çarşamba günü saat 11’de Çağlayan Adliyesi’nde darbeci Sisi, bazı cezaevi görevlileri ve işkenceci polisler hakkında tutuklama talepli suç duyurusunda bulunulacak. Basın açıklamasını Avukat Gülden Sönmez ve mağdur Ömer İbrahim gerçekleştirecek. Kimler hakkında, ne tür cürümler için suç duyurusunda bulunulacağının da aktarılacağı basın açıklamasında Ömer İbrahim maruz kaldığı insanlık dışı muamele hakkında da malumat verecek.

2013’te gerçekleşen askeri darbeden sonra birçok Mısırlı siyasi mülteci olarak dünyanın dört bir yanına iltica etmek durumunda kaldı. O isimlerden birisi olan Ömer İbrahim bir süredir İstanbul’da yaşıyor ve hukuk mücadelesi veriyor.

Basın açıklamasına davet metninin tamamı:

Sayın Medya Mensubu;

Mısır Askeri Darbe öncesi ve sonrasında Abdulfettah El Sisi ve emrindekiler tarafından işlenen insanlığa karşı suçlar ve işkence suçları ile alakalı olarak İstanbul Başsavcılığı’nda soruşturma başlatılmıştır. Rabia Meydanında katledilmekten kurtulan, orada ve başka meydanlarda yüzlerce ölüm ve yargısız infazlara şahit olan Omar Ibrahim, Mısır’da hukuksuzca tutulmuş, uzun süre boyunca çok ağır işkencelere maruz kalmış bir üniversite öğrencisidir.

Omar Ibrahim daha çok genç olmasına rağmen Mısır’da toplam 4 polis karakolu, 7 cezaevi, 2 istihbarat merkezinde 3 yıl boyunca tutulmuştur. Tutulduğu karakol ve cezaevlerinde ağır işkencelere maruz kalmış ve vücudunda bunun kalıcı hasarları halen mevcuttur. Abisi Abdulrahman 6 yıldır cezaevindedir. Sağlık durumu nedeniyle hayati risk altındadır. Erkek kardeşi Abdulaziz ise 3 yıldır cezaevinde olup 20 gündür kendisinden hiçbir haber alınamamaktadır. Her ikisi de birçok yöntemin kullanıldığı ağır işkenceler görmüştür. Omar, kendisine ve ailesine karşı işlenen suçlar ile şahit olduğu zulümler hakkında avukatı vasıtasıyla ceza davası açılması için Türkiye yargısına başvurmuştur.

Suç duyurusunda Abdulfettah el Sisi ve emir komuta zincirindeki 29 suçlu hakkında başlatılan yargı süreci ile birlikte tamamı için tutuklama talep edildi. Başvuru, katliam, işkence ve suikastlardan dolayı Sisi için yargılanma ve tutuklanma ihtimalinin oldukça güçlü olduğu bir imkan taşıyor.

İstanbul’da yaşayan Omar Ibrahim ve avukatı Gülden Sönmez, Sisi ve arkadaşları hakkında başlatılan soruşturma ile ilgilişikayet edilenler, dosya içeriği ve tutuklanma ve yargılamaya dair süreç ile alakalı Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapacaktır. Tüm medya mensupları davetlidir.

Tarih: 18.11.2020 Çarşamba

Saat: 11:00

Yer: İstanbul Adalet Sarayı Önü (Çağlayan Adliyesi )

İrtibat : Avukat Gülden Sönmez (0533 581 78 54)

HABERE YORUM KAT