1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbeci Sisi 300 Milyar Dolar İstedi
Darbeci Sisi 300 Milyar Dolar İstedi

Darbeci Sisi 300 Milyar Dolar İstedi

Mısır’da düzenlenen ekonomi kongresinde ülkeye 60 milyar dolarlık yatırım sözü alınırken, darbeci Sisi, Mısır'a en az 200-300 milyar dolar gerektiğini söyledi.

16 Mart 2015 Pazartesi 12:39A+A-

Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinde düzenlenen "Geleceğin Mısır'ı" başlıklı ekonomi kongresinin kapanışında konuşan darbe mimarı Sisi, "Ülkeye yapılacak yatırımın 200-300 milyar dolardan az olmaması gerekir" dedi.

Sisi yardım konferansının her yıl düzenlenmesi gerektiğini de ifade etti.

Mısır Başbakanı İbrahim Mihlib, kongrede toplam ‘60 milyar dolar değerinde uluslararası anlaşma ve projenin imzalandığını’ belirtti.

Bu rakamın 36,2 milyar doları doğrudan yatırım, 5,2 milyar doları uluslararası kurumların ve fonların finansmanına destek, 18,6 milyar doları ise özel sektör finansmanıyla yapılacak projeler olduğu belirtildi.

Ülkeye uluslararası yabancı yatırımların çekilmesi hedefiyle düzenlenen "Geleceğin Mısır'ı" başlıklı ekonomi kongresi, çok sayıda devlet başkanı, bakan ve uluslararası şirket yetkilisinin katılımıyla 13 Mart’ta başlamıştı. 

İngiliz British Petroleum (BP) ve Alman Siemens gibi dev şirketler de Mısır'a yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Ekonomik darboğazdan uzun süredir çıkamayan Mısır, 3 Temmuz 2013 darbesinin ardından Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yaptığı milyarca dolarlık yardımla ayakta durmaya çalışıyor.

Darbeden sonra çok sayıda Avrupa ülkesinde ağırlanan Abdulfettah Sisi, bu ülkelere Mısır’a yardımda bulunmaları ve destek vermeleri çağrısında bulunmuştu.

AA ve AFP

HABERE YORUM KAT

1 Yorum