1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbeci Mısır Yönetimine Destek İçin Toplandılar
Darbeci Mısır Yönetimine Destek İçin Toplandılar

Darbeci Mısır Yönetimine Destek İçin Toplandılar

İran, İsrail ve Türkiye'nin yatırım yoğunluğu gibi kriterleri karşılamadığı için davet edilmedikleri kaydedilen ekonomik kongre Şarm eş-Şeyh'te başladı.

13 Mart 2015 Cuma 17:53A+A-

Mısır'ın Geleceği başlıklı ekonomik kongre, çok sayıda devlet başkanı, bakan ve uluslararası şirket yetkilisinin katılımıyla Şarm el-Şeyh kentinde çalışmalarına başladı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin gözlendiği kongre alanına gelen yetkililer arasında Ürdün Kralı Abdullah, Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Kuveyt Emiri Cabir Ahmed el-Sabah, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mukrin bin Abdülaziz'in yanı sıra çok sayıda uluslararası örgüt temsilcisi ve bakanlar bulunuyor.

Darbeci Mısır yönetiminin büyük ümit beslediği kongreye 60 ülkenin davet edildiği belirtilirken, İran, İsrail ve Türkiye'nin ise yatırım yoğunluğu gibi kriterleri karşılamadığı için davet edilmedikleri kaydedildi.

İçinde bulunduğu ekonomik darboğazdan çıkış yolları arayan cunta yönetimi, bu kongreyle ülkeye uluslararası yatırımları çekmeyi planlıyor.

Devletler ve uluslararası büyük şirketleri ülkede yatırım yapmaya çağıran darbeci Mısır yönetimi, yatırımcıları cezbetmek hedefiyle birçok bürokratik ve hukuki engelin kaldırılmasına yönelik çalışmaları sürdürüyor.

Dün yatırımı teşvik amaçlı yeni kanun maddelerini onaylayan Abdulfettah Sisi, yaptığı değişikliklerle şirketler için gelir vergisi oranlarını yüzde 30'dan yüzde 22,5'e düşürmüştü.

Hükümet çevrelerinde kongreye katılacak olanlara sunulacak 50 projenin bulunduğu belirtilirken, kongreden 35 milyar dolarlık bir gelir elde edilmesinin planlandığı ifade edildi.

Kongrenin üç gün sürmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT