1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Darbeci Gülen'den Darbeci Sisi'ye Methiye!
Darbeci Gülen'den Darbeci Sisi'ye Methiye!

Darbeci Gülen'den Darbeci Sisi'ye Methiye!

Darbeci Sisi’nin Mısır’daki kanalı TEN TV, Gülen ile mülakat yaptı. TEN TV sunucusu El Dihi, Pensilvanya'daki malikanesine giderek yaptığı söyleşide Gülen’in Sisi için 'muhlis ve halkının çıkarına ‎çalışan biri' şeklinde övgüler dizdiğini açıkladı.

01 Ekim 2019 Salı 07:55A+A-

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Mursi'ye kanlı bir darbe gerçekleştiren Sisi'ye övgüler dizen, Gülen'in konuştuğu TEN TV sunucusu El Dihi "Gülen Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi için dua etti. El ‎Sisi'yi muhlis, Allah'tan korkan ve halkı için çalışan biri olarak tanımladı‎" ifadelerini de kullandı.

Ruhani bir şahsiyetmiş!

15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ lideri Gülen'den Sisi'nin kontrolünde olan TEN TV ise, "Ruhani Bir Şahsiyet" olarak söz etti.

Gülen’i ABD istihbaratı koruyor

El Dihi, El Vatan gazetesine ‎mülakata dair yaptığı açıklamalarda, Gülen'in, Amerikan ‎istihbaratının himayesinde olduğunu, sıkı güvenlik tedbirleri altında söyleşiyi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Sisi'ye dua etti, Mısır'a gelmek istediğini belirtti

Gülen'i, "Türkler için ahlaki bir değer" olarak lanse eden El Dihi, "Kendisini Mısır'a davet ettim ve bana geleceği hususunda ‎vaatte bulundu. Bu onun büyük bir hayali ve arzusu. Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi için dua etti. El ‎Sisi'yi muhlis, Allah'tan korkan ve halkı için çalışan biri olarak tanımladı" dedi.

Türkiye'ye baskı kurun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Gülen, "Erdoğan kimseyi dinlemiyor, özellikle bizi. Bizi terörle ‎suçluyor, şahsen beni terörün başı olmakla suçluyor ve hakkımda birkaç müebbet hükmü verildi. ‎Dolayısıyla ona söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

Söyleşide Gülen, Batı ülkelerine küstahça bir çağrıda da bulunarak, Türkiye'ye baskı yapmalarını istedi. Söyleşi Mısır'ın darbeci yönetimine de Gülen, övgüler dizdi.

Sisi’nin Muhabiri

Röportajı gerçekleştiren muhabirin Sisi’nin yönlendirmesi ile hareket ettiğine dikkat çeken Yeni Şafak gazetesi de, konuyla alakalı olarak yer verdiği haberde şunları kaydetti:

“Röportaja imza atan ise New York’ta düzenlenen 74. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısına katılan Sisi’nin beraberinde götürdüğü Nashaat Al-Dhi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda Muhammed Mursi’nin ölümü üzerinden Mısır’a adalet eleştirisi yöneltirken, söz konusu röportaj ise baştan sona kadar 15 Temmuz darbe girişimiyle meşru hükümeti devirmeye çalışan FETÖ’ye destek ve aklamak üzerine kurgulanması dikkat çekti.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum