1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbe Karşıtı Öğrenciler Sisi Destekçileriyle Çatıştı
Darbe Karşıtı Öğrenciler Sisi Destekçileriyle Çatıştı

Darbe Karşıtı Öğrenciler Sisi Destekçileriyle Çatıştı

Mısır'da pek çok üniversitede, darbe karşıtı öğrencilerle Savunma Bakanı Sisi destekçileri arasında çatışma yaşandı. Olaylarda çok sayıda öğrenci yaralandı.

31 Ekim 2013 Perşembe 02:00A+A-

Mısır'ın farklı kentlerindeki üniversitelerde, darbe karşıtı öğrencilerle Savunma Bakanı Sisi destekçisi öğrenciler arasında çatışmalar yaşandı. 

Polisin ve üniversitelerdeki güvenlik birimlerinin müdahalesi ve karşıt görüşlüler arasında çıkan taşlı çatışmalarda çok sayıda öğrenci yaralandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ezher Üniversitesinde kontrolün sağlandığı, olaylara karışan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu 25 öğrenci ile bir görevlinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Dekahliye kentindeki Mansura Üniversitesinde karşıt gruplar arasında yaşanan çatışmalarda 7 öğrenci yaralandı. 

Zekazik Üniversitesinde güvenlik güçlerinin darbe karşıtı gösteri yapan öğrencilere müdahalesinde 9 öğrenci yaralandı, 8'i gözaltına alındı.

Ayn eş-Şems Üniversitesinde de darbe karşıtı gösteri düzenleyen öğrenciler, daha önce güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yaşamını yitirenleri andı.

Beni Suveyf, İskenderiye ve Süveyş'te de darbe karşıtı öğrenciler meşruiyetin hakim olması ve gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Dimyat ve El-Minya Üniversiteleri de darbe karşıtı gösterilere sahne oldu. Öğrenciler, gözaltına alınan öğrenci ve öğretim üyelerinin serbest bırakılmaması halinde gerginliği tırmandırma tehdidinde bulundu.

AA

misir-catisma-20131031-01.jpg

misir-catisma-20131031-02.jpg

misir-catisma-20131031-03.jpgmisir-catisma-20131031-04.jpg

HABERE YORUM KAT