1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Darbe Kalkışması Boğaziçi Köprüsü’nde Lanetlenecek!
Darbe Kalkışması Boğaziçi Köprüsü’nde Lanetlenecek!

Darbe Kalkışması Boğaziçi Köprüsü’nde Lanetlenecek!

Darbe kalkışmasının başladığı noktalardan biri olan Boğaziçi Köprüsü'nde gençler, darbeyi lanetleyecek!

21 Temmuz 2016 Perşembe 13:05A+A-

HAKSÖZ HABER

15 Temmuz darbe kalkışmasının başladığı noktalardan biri olan İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nde darbeciler lanetlenecek. Birçok dernek, vakıf ve camianın katılacağı/destek olacağı eylem 21 Temmuz Perşembe gecesi saat 21.00’de Altunizade Millet Parkı'nda başlayacak.

İlahiyat Fakültesi önünde buluşan kitle, Boğaziçi Köprüsü Anadolu Yakası girişine kadar yürüyecek. Darbe kalkışmasının başladığı ilk noktalardan birinde basın açıklaması yapılarak, katil darbeciler lanetlenecek, darbeyi püskürten duyarlı halk tebrik edilecek.

bogaz1.jpg

Bilindiği gibi darbe kalkışması gecesi Boğaziçi Köprüsü ulaşıma kapatılmış ve bunu duyan halk köprüye akın etmiş ve askerlerin karşısına dikilmişti. Askerleri ikna etmeye çalışan halka yakın mesafeden ateş açılmış ve onlarca insan katledilmişti. Katliama rağmen halk köprüyü terk etmemiş ve sabah askerleri teslim almıştı.

Teslim alırken halkın içinden bazı kişilerin askerlere “sert müdahale” ettiği iddia edilmiş ve bu haber/söylem gizli darbeseverler tarafından hemen sahiplenilmişti. Bu noktada şunun altını çizmek isteriz, bu tartışmayı başlatan ahlaksızlar sırça köşklerinde, rahat yataklarında uyurken “sert müdahale”de bulunduğu iddia edilen insanlar, kardeşlerinin, komşularının cesetlerini toplamaktaydılar. Tankların karşısında dik duranları görmeyenlerin bu tarz ikiyüzlülüklerle, manipülasyonlarla uğraşmalarını da doğal karşılamaktayız.

Bizler de darbeyi püskürten tüm duyarlı insanları perşembe akşamı Boğaziçi Köprüsü’ne davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT