1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Dağıstan'da 12 Mescid Kapatıldı
Dağıstan'da 12 Mescid Kapatıldı

Dağıstan'da 12 Mescid Kapatıldı

Dağıstan'da geçen yıl 12 mescid, Selefilerin olduğu gerekçesiyle kapatıldı.

26 Şubat 2016 Cuma 18:13A+A-

2015 yılında Dağistan’da Selefilerin olduğu iddiasıyla 12 mescit kapatıldı.

Kafkaz Uzel ajansındaki habere göre, Dağıstan'daki Selefi cemaatlerin vekilleri Rus güvenlik güçlerinin kendilerini sürekli tehdit ettiğini bildirdi. Cemaat vekilleri Rus güvenlikçilerin Selefi cemaatler mensuplarını listeye almak bahanesi ile Müslümanlardan rüşvet talep ettiklerini de söylüyorlar.

Habere göre Dağıstan’da Selefi toplumu temsilcileri ve güvenlik birimleri arasındaki gerginlik sürekli olarak yükseliyor. 2015 başından bu yana Selefilerin en az 12 camisi kapatıldı ya da onların imamları değiştirildi.

Ancak Dağıstan Müslümanları dini İdaresi yönetimi ve güvenlik birimlerinin vekilleri Seleflilere baskı yapıldığı iddialarını reddediyor.

Daha önce Kafkaz Uzel ajansı Derbent, Hasavyurt, Mahaçkale, Şamhal'ı ve Yeni Kuruş köylerinde Selefi cemaate ait camilerin kapatıldığını haber vermişti.

Haberde Hasavyurt’taki Vostoçnoy camisinin imamı Magomednabi Magamedov’un 2016 yılının 31 Ocak gününden beri bu camiyi can güvenliği nedeniyle terk etmediği bildirildi. Mescidi cemaatten 20 kişi sürekli olarak koruyor.

İmam Magomednabi Magamedov, "Yetkililer bana terörist muamelesi yapmak istiyor. Eve gitsem evimi kuşatacaklar ve burada terörcü var diye beni yok etmeye çalışacaklar. Ben burada ne zamana kadar kalmam gerekirse o zamana kadar kalacağım” dedi.

Caminin müezzini Murad Dibirov, "2015 yılının Aralık ayında Hasavyurt’ta Severniy camisinin imamı tutuklandı. Cami imamı evinde silah bulundurmakla suçlandı. 31 Ocak'ta güvenlik güçleri Müslümanların protestosuna rağmen bu camiyi kapattı. Yetkililer ile yapılan görüşmeler sonucu bu camiyi yeniden hizmete açmayı başardık” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT