1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katil Esed’in Dostları Perinçek ve Kılıçdaroğlu'na Tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katil Esed’in Dostları Perinçek ve Kılıçdaroğlu'na Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katil Esed’in Dostları Perinçek ve Kılıçdaroğlu'na Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katil Esed’in dostları Doğu Perinçek ve Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sıklıkla dillendirilen 'Esed ile görüşülsün' çıkışına sert tepki gösterdi.

05 Şubat 2018 Pazartesi 13:43A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İtalya ziyareti öncesi Afrin Harekatı ve "Esed'le görüşülsün" çıkışlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Yeni Akit'in yer verdiği habere göre, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünkü konuşmasında 'CHP Zeytin Dalı Operasyonu'nu sulandırıyor. Zamanında YPG'yi, PYD'yi de terörist olarak görmemişlerdi ama bugün ÖSO'yu terörist olarak niteliyorlar.' dedi. Sizin bu operasyon sürecinde CHP'nin tavrı ve Bahçeli'nin açıklamasıyla ilgili yorumunuz nedir?" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"1 MİLYON İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLMUŞ BİR TERÖRİST..."

"Öncelikle ben Sayın Bahçeli'nin açıklamalarını aynen paylaşıyorum. CHP'nin baştan itibaren yaklaşımı ne millidir ne yerlidir. CHP'nin yaklaşımı tamamıyla terör örgütlerine benzer bir yaklaşımdır. YPG'nin yaklaşımı neyse CHP'nin yaklaşımı da odur. PYD'nin yaklaşımı neyse CHP'nin yaklaşımı da odur. PKK'nın yaklaşımı neyse aynı şekilde CHP'nin yaklaşımı da odur. Nitekim genel başkan yardımcılarının yaptığı açıklamaları gördük. Bunun dışında il başkanlığına getirdikleri kişilerin yaptıkları açıklamaları gördük. Verdiği akla baktığınız zaman ne diyor? Suriye'nin terörist başı, başındaki kişiyle bize görüşme tavsiye ediyor. Bu ne menem iştir ya! 1 milyon insanın ölümüne neden olmuş olan bir kişiyle bizi bir araya getirme gafletinde, cehaletinde bulunacak bir adam. Bunun siyasette yeri ne olabilir? Şu anda bizim Zeytin Dalı Operasyonumuzu sulandıran, buna bu kadar uzaktan duran bir kişinin Türk siyasetinde milli ve yerli bir yeri olamaz. Ona da gerekli cevabı zaten milletim verecektir. Şu anda şehitlerimizin ruhaniyeti onu akan kanlarda da boğacaktır. Bu nasıl bir yaklaşım? Sen bu şehitlerimiz görmüyor musun? Bu şehitlerimiz niye gidiyor oraya? Nereye gittiklerinin adresini herhalde sana soracak halleri de yok. Senin gittiğin, gideceğin yer belli. Benim şehidimin de gideceği yer, gittiği yer belli. Ben, Sayın Bahçeli'nin yaklaşımını aynen paylaşıyorum."

“Esed ile görüşülsün” teklifini Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dillendiriyordu.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum