1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya Mülteci Cevabı: Bitti O İş
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya Mülteci Cevabı: Bitti O İş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya Mülteci Cevabı: Bitti O İş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sığınmacılar için sınır kapılarının açılmasına ilişkin, "Kapıları açınca telefon telefon üstüne gelmeye başladı, 'Kapıları kapatın'. 'Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır. Sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız' dedik." dedi.

02 Mart 2020 Pazartesi 15:00A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki STK temsilcilerini kabul etti.

Kendisini dinleyenleri selamlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, Türkiye'nin Suriye sınırlarında ve özellikle İdlib'de tarihi bir mücadele verdiği bu dönemde, gösterdikleri birlik ve beraberlik için Hisarcıklıoğlu ve STK temsilcilerine teşekkür etti.

Kabul ettiği sivil toplum kuruluşlarının, işçisinden işverenine, memurundan çiftçisine, esnafından sanayicisine kadar milletin her kesimini temsil ettiğini belirten Erdoğan, "Her zaman ifade ettiğim gibi Türkiye'nin en büyük gücü işte bu birliği, beraberliği, kardeşliği ve dayanışmasıdır. Bizler böyle yumruk gibi bir arada olduğumuz, bir duvarın tuğlaları gibi birbirimize kenetlendiğimiz sürece Allah'ın izniyle bu ülkenin sırtını yere getirebilecek hiçbir güç yoktur." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü mücadelenin, vatan topraklarını ve özgürlüğü koruma, bayrağı ve ezanı yaşatma, geleceğe sahip çıkma mücadelesi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ülkemizi terör örgütleriyle kuşatma, şehirlerimize gözünü diken rejimlerle tehdit etme, ekonomik tuzaklarla tökezletme peşinde olanlara inşallah aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Şubat ayının başlarında bir süreç başladı. 4 milyona yakın mülteci bizim ülkemizde, 9 yıldır bunlar bizimle. Şimdi de 1,5 milyon mülteciyi sınırlarımıza sürmek suretiyle bize bir yük daha getirmek istediler. Aylar önce ben bir açıklama yaptım, 'Eğer bir yük paylaşımına Batı girmezse kapıları açarız' dedim ama bunlar bu işi hafife aldılar. Dediler ki 'herhalde blöf yapıyor'. Şimdi kapıları açınca telefon telefon üstüne gelmeye başladı, 'Kapıları kapatın'. 'Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız' dedik. Dün itibarıyla rakam ciddi manada yükseldi ve yükselmeye de devam ediyor."

Kendisine telefonların gelmeye devam ettiğini aktaran Erdoğan, "Bu akşam Bulgaristan Başbakanı ile bir araya geleceğiz ve aynı zamanda Şansölye Merkel ile yine bir telefon görüşmemiz olacak. Bir de 4'lü, 5'li bir araya gelelim gibi teklifler var." dedi.

HABERE YORUM KAT