1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Oyları Çaldılar, Bu Kadar Basit’
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Oyları Çaldılar, Bu Kadar Basit’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Oyları Çaldılar, Bu Kadar Basit’

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir iftar organizasyonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri hakkında "Oyları çaldılar, bu kadar basit." ifadelerini kullandı.

18 Mayıs 2019 Cumartesi 18:13A+A-

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul muhtarları ile iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"31 Mart seçimlerinde hem sandık kurulunun atanması ve oy sayım ve döküm cetvelinde hatalı işlemlerin olduğunu YSK’ya bildirdik. İstanbul’da yaklaşık 62 bin sandık kurulu üyesinden 20 bine yakını kanuna aykırı atanmıştır.

29 binden başlıyor iniyor iniyor 13 bine kadar geliyor. Burada bir şaibe yok mu? 16 bin oy çalındı. YSK haklı olarak seçimin yenilenmesi kararını vermiştir. Kurul kararını verirken hem bu durumu hem de oy sayım döküm cetvellerindeki usulsüzlükleri gözeterek her ikisinin çakıştığı sandıkları dikkate almıştır."

Erdoğan, aynı kurulun Büyükçekmece ve Maltepe hakkındaki itirazlarını reddettiğini vurguladı.

"Muhtarlarımız sandığın ne anlama geldiğini çok iyi bilir"

Cumhurbaşkanı konuşmasında "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararını, ülkemizi karalamak, demokrasimizi lekelemek için bir fırsata dönüştürmeye çalışanlara, cevabı hep birlikte 23 Haziran'da, gelin beraber verelim. Muhtarlarımız sandığın ne anlama geldiğini çok iyi bilir." şeklinde çağrıda bulundu.

123 sandıktaki 42 bin oyun akıbetinin tespit etmenin mümkün olmadığını söyleyen Erdoğan, "Çünkü oylar çalındı. 26 ilçenin her birinde ilçe belediye başkanlığında sonucu değiştirmeyen oylar büyükşehirde toplandığında seçimin neticesini tersine çevirebiliyor." dedi.

'Muhtarlık seçimlerinin yerel seçimlerden ayrılmasında yarar var'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinden ayrılması gerektiğini ifade etti ve "Muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı seçimlerinden önce veya sonra yapılması her iki seçimin de daha sağlıklı yürümesini temin edecektir." şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim gözümüzde muhtar mahallesinde her şeyi en iyi bilmesi gereken kişidir. Bazı yerlerde bir kişinin tüm mahalleyi kucaklaması mümkün olmuyor. Esasen kırsal için ayrı büyükşehirler için ayrı olarak mahallelerin fizik büyüklüklerine göre gözden geçirilmesini fayda görüyorum."

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT

3 Yorum