1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz mültecileri geri göndermeyeceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz mültecileri geri göndermeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz mültecileri geri göndermeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde konuştu. Sığınmacı ve mülteciler için Erdoğan, "Biz hiçbir sığınmacıyı geri göndermeyeceğiz. Bu ülke mazlumların sığınağı olmaya devam edecek. Biz gönlümüzü açacağız." dedi.

15 Mart 2022 Salı 15:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ana muhalefet iktidar olduğunda mültecileri geri göndereceğini söylüyor. Biz hiçbir sığınmacıyı geri göndermeyeceğiz. Bu ülke mazlumların sığınağı olmaya devam edecek. Biz gönlümüzü açacağız. Şunu da unutmayacağız. Allah’ın yardımı bize her zaman yakın olmuştur.  dedi.

Ana muhalefetin ve yanındakilerin iktidara geldikleri takdirde 5 milyon Suriyeliyi geri göndereceklerini ifade etmelerine değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz göndermeyeceğiz, ev sahipliğine devam edeceğiz. Bundan tedirgin değiliz. Ben sevgili milletime sesleniyorum, sıkıntılarınız olabilir, zaman zaman yük de olabilir. Unutmayın bunun ecri çok büyüktür. Bu ecri hiçbir zaman bir kenara koymayın. Biz her zaman düşmüşün yanında olduk. Bunlar nereden geliyor. Kendilerini öldürmek isteyen katillerden kaçarak geliyorlar, sığınılacak tek yer var diyorlar: Türkiye. Bize geliyorlar. Onun için de biz gönlümüzü açacağız. Şunu da unutmayacağız: Değerli kardeşlerim, Allah'ın yardımı her zaman bize yakın olmuştur ve biz o yardımla her zaman güçlü olmuşuzdur. Fetih Rabbimin lütfu ile gelmiştir. Onunla da hamdolsun Türkiye birçok badireyi atlatmıştır.” dedi.

 

Erdoğan, "Dün Irak'tan, Suriye'den, Afganistan'dan gelmişlerdi. Bugün Ukrayna'dan geliyorlar, bu ülke daima mazlumların sığınağı olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum