1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hükûmet İdamı Muhalefetle Görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hükûmet İdamı Muhalefetle Görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hükûmet İdamı Muhalefetle Görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdam isteriz!” sloganlarına cevap verdi: “Hükûmetimiz muhalefetiyle, ana muhalefetiyle görüşecek, bir karara varacaktır. Bu kararı da fazla geciktiremeyiz.”.

17 Temmuz 2016 Pazar 20:08A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Kısıklı ilçesindeki konutunun önünde konuştu. Evinin önünde bekleyenlerin “İdam isteriz!” sloganlarına cevap verdi:

“Sizin bu talebinizi hükûmet olarak da devlet olarak da biliyoruz. Bu talebinizi asla yok farz edemeyiz. Demokrasilerde halk ne diyorsa karar odur. Hükûmetimiz muhalefetiyle, ana muhalefetiyle görüşecek, bir karara varacaktır. Bu kararı da fazla geciktiremeyiz. Darbe yapanlar bedelini ödemek durumundadır.”.

“İlk Derslerini Aldılar”

Erdoğan darbe girişimi için şu ifadeleri kullandı:

“Siz gereken cevabı en güzel şekilde verdiniz. Onun için birlik olacağız, uyanık olacağız; ülkemizi bunlara kaptırmayacağız. Planlarını bozmaya devam edeceğiz. Bunlar ilk derslerini aldılar. Emniyet güçlerimiz şu anda pek çok yere operasyon yapmakta.

Gerek emniyet teşkilatımızın gerekse askerimizin içindeki bunlara bulaşmamış askerimize, yargımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde dik durdular, eğilmediler, bükülmediler ve görevlerini yaptılar.”.

“Yasama, Yürütme ve Yargının Çok Daha Koordineli Çalışacağına İnanıyorum”

“Yasama, yürütme ve yargı organlarımızın çok daha koordineli çalışacağına inanıyorum. Bu darbe girişiminin olduğu bugünlerde gerek Anayasa değişikliği konusu gerekse bu tür darbe girişimlerine karşı atılacak önemli adımlar noktasında bunun partiler arasında bir ortak payda olduğunu görüyor ve tüm liderlerin parlamentoda o ortaya koydukları birlikteliğin bundan sonra da olacağına inanıyorum.”.

“Pensilvanya'daki Terörist Başını ABD'den İsteyeceğiz”

Erdoğan, Batı’daki “Fethullahçı Terör Örgütü” mensuplarının iadesini isteyeceklerini söyledi:

“Batı ülkelerinde olanları isteyeceğiz. Bakalım ne yapacaklar? Gönderecekler mi, göndermeyecekler mi? Bunların hepsi bir sınamadır. Bu sınamadan kim nasıl çıkacak onu da göreceğiz.

Bu ülkede devlete darbe yapanlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Bu iş bu kadar ucuz değildir ve şu anda gerek Amerika gerek Batı hepsine hükûmetimiz yazılı mesajlarını gönderiyor, bütün belgeleriyle göndereceğiz. Gerek Pensilvanya'daki o zât, terörist başı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün başı, bunu Amerika'dan isteyeceğiz.”.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT