1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barışın kalıcı yolu Ermenistan'ın çekilmesidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barışın kalıcı yolu Ermenistan'ın çekilmesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barışın kalıcı yolu Ermenistan'ın çekilmesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında, ''Barışın kalıcı yolu Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan'dan çekilmesidir" dedi.

01 Ekim 2020 Perşembe 14:51A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul'da 27. Dönem 4. Yasama Yılı açılışındaki konuşmasında Ermanistan, Azerbaycan gündemine değindi.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

Kıbrıs ve Azerbaycan Türklerinden Balkanlar ve Kuzey Afrika'ya kadar her yerde kardeşlerimize samimi destek veren Meclisimiz, milletimizle birlikte tüm dostlarımızın da umut kaynağı olduğunu göstermiştir.

Türkiye'yi demokrasiye bedel ödemeden sahip olmuş bir ülke diye itham edenler, umarız 15 Temmuz gecesi bu bühtanlarından dolayı utanç duymuşlardır.

Dünyanın doğusu ve batısıyla, kuzeyi ve güneyiyle her köşesinin güvenliğe ihtiyacı var. 

Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. İşgalcilerin bu topraklardan çıkmaları gerekir ki burada bir çözüme ulaşılsın. Şimdi netice zamanı. Azeri kardeşlerimiz de kendi göbeklerini kesmenin adımını attılar. 

Türkiye olarak Azerbaycanlı kardeşlerimize tüm imkanlarımızla destek vermeyi sürdüreceğiz. Barışın kalıcı yolu Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesinden geçiyor.  Ermenistan yönetimini Türkiye'ye iftira atma gayreti de kurtaramayacak. 

HABERE YORUM KAT