1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat Mağdurları İçin Adım Atılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat Mağdurları İçin Adım Atılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat Mağdurları İçin Adım Atılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “28 Şubat yargısı tarafından mağdur edilenlerin tekrar yargılanması için Adalet Bakanlığı tarafından bir çalışma yapılıyor.”

03 Mart 2018 Cumartesi 10:30A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika gezisinin 3. durağı Senegal’in başkenti Dakar’da beraberindeki gazetecilere ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu, sorularını yanıtladı.

Erdoğan bir gazetecinin sorduğu “28 Şubat sürecinden bahsederken, ‘O zaman verilmiş kararlarla mağdur oldukları için haklarını arayan insanlar var.’ demiştiniz. O dönemin kumpaslarının mağduru bu insanların özgürlüklerine kavuşmaları veya iade-i itibarlarının sağlanması için yeniden yargılama gibi bir süreç başlayacak mı?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Bu konu ile ilgili Adalet Bakanlığı’nın yaptığı bir çalışma var. Ama bu ne zaman neticelenir, bu tabii ki yargı meselesi. Bunu şu an benim söylemem mümkün değil. Ama biz arkadaşlarımıza, ‘Bu konuda adaletin tecellisi için bir yasal çalışma yapın’ dedik. Şu anda Adalet Bakanlığı’nda böyle bir çalışmayı arkadaşlarımız yürütüyorlar.

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum