1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhur İttifakı Gerçekten Tarih Yazıyor!
Cumhur İttifakı Gerçekten Tarih Yazıyor!

Cumhur İttifakı Gerçekten Tarih Yazıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Mayıs 1960 darbesinin faillerinden Alparslan Türkeş’i masumlaştırma çabası, MHP ile kurulan ittifakın tarihi gerçeklerin önüne geçtiğini de gösterdi.

27 Mayıs 2020 Çarşamba 23:39A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, 27 Mayıs darbecilerinin as elemanlarından Alparslan Türkeş’in Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam kararlarına karşı çıktığını ve bunu engellemek için çırpındığını ifade etti.

Erdoğan darbenin 60’ıncı yıldönümünde Türkeş’e yönelik, “Sürgüne gönderildiği Hindistan'dan idam kararlarının hukuki ve meşru olmadığını, insanlık duygularıyla uyuşmadığını belirterek trajediyi engellemek için çırpınan merhum Alparslan Türkeş'i rahmetle yad ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, darbeyi gerçekleştiren cuntanın başındaki isimlerden Türkeş’in rolünü es geçerek bir nevi MHP ile kurduğu ittifakın tarihi gerçeklerin de önüne geçmesine göz yumdu. Bilindiği gibi 27 Mayıs cuntasının baş aktörlerinden olan Türkeş, aynı zamanda darbe bildirisini de okuyan kişiydi. Ancak, bugünlerde 27 Mayıs darbesinin failleri lanetlenirken ne hikmetse kimse Türkeş’i pek hatırlamıyor! Üstelik bugün bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından Türkeş Menderes ve arkadaşlarının idamlarını engellemek için canla başla mücadele eden bir kahraman ilan edildi! 

HABERE YORUM KAT

13 Yorum