1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumartesi Anneleri’nin Bu Haftaki Eylemi de Engellendi
Cumartesi Anneleri’nin Bu Haftaki Eylemi de Engellendi

Cumartesi Anneleri’nin Bu Haftaki Eylemi de Engellendi

İstanbul’da bu hafta da polis, Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki eylemine izin vermedi. Diyarbakır’da kayıpların bulunması talebiyle her hafta yapılan eylem de bu hafta yasaklandı.

01 Eylül 2018 Cumartesi 19:22A+A-

Cumartesi Anneleri’nin geçen haftaki 700. oturma eylemine izin verilmemişti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, “bundan sonra İstiklal Caddesi gibi yerlerde bu eylemlere izin verilmeyeceğini” açıklamıştı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Cumartesi Anneleri’nin planladığı 701’inci hafta eylemi öncesinde polis, Galatasaray Meydanı ve meydana çıkan tüm ara sokakları bariyerlerle kapatarak meydanda toplanılmasına engel oldu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) binası önünde bir araya gelen ve aralarında CHP ile HDP milletvekillerinin de bulunduğu bir grup, İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı’na yürümek istedi.

Grup yürüyüşe geçeceği sırada polis ekipleri yürüyüşün izinsiz olduğunu söyleyerek gruba izin vermedi.

Gruptakiler bunun üzerine Büyükparmakkapı sokakta bir süre oturma eylemi başlattı.

Polis ekiplerinin uyarısının ardından oturma eylemini sonlandıran gruptakiler, İHD önüne geri döndü.

Diyarbakır’daki Eylem de Yasaklandı

Diyarbakır’da ise polis, İHD Şubesi ve kayıp yakınlarının “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” eylemine izin vermedi.

499 hafta önce başlayan eylemin, Diyarbakır Valiliği tarafından alınan bir kararla ikinci bir emre kadar yasaklandığı bildirildi.

Aralarında HDP milletvekilleri ile Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici’nin de bulunduğu grup, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde toplandı.

Bugün 498’incisi düzenlenmek istenen eylem öncesi, park ve çevresinde güvenlik önlemi alan polis, gruba, eylemin valilik kararıyla yasaklandığını bildirdi.

Eylemin 500. haftasının 8 Eylül’de yapılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum