1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Colani, Kurtuluş Hükümeti Başbakanı ile birlikte Halep-Babulhava yolunun açılışını yaptı
Colani, Kurtuluş Hükümeti Başbakanı ile birlikte Halep-Babulhava yolunun açılışını yaptı

Colani, Kurtuluş Hükümeti Başbakanı ile birlikte Halep-Babulhava yolunun açılışını yaptı

Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el-Colani, İdlib'de halka açık bir etkinliğe katıldı. Kurtuluş Hükümeti Başkanı Keda ve Colani yapımı tamamlanan yolun açılışını gerçekleştirdi.

20 Ocak 2022 Perşembe 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

7 Ocak'ta Muhammed el-Colani, HTŞ bağlantılı Suriye Kurtuluş Hükümeti'nin Başbakanı Ali Keda ile birlikte Halep-Babulhava yolunun açılışına katıldı.

Bu yol projesi ayrıca İdlib hükümetinin, Esed rejiminin kontrolü dışındaki alanlarda gerçekleştirdiği ilk büyük proje olarak kayıtlara geçti.

İdlib'in 30 kilometre kuzeyindeki Sarmada şehrinde Colani'nin,  Kurtuluş Hükümeti Başkanı Keda'nın yanında durduğunu gösteren yol açılışından fotoğraflar büyük bir beğeni kazandı.

Suriye Kurtuluş Hükümeti, yaptığı bu yolun kurtarılan bölgelerde uyguladığı ilk proje olduğunu aktarırken, yaklaşık 2 milyon dolara mal olduğunu ve beş ayda tamamlandığını aktardı.

Resmi olmayan kaynakların aktarımına göre, yol yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde. HTŞ'ye yakın kaynaklara göre, yaklaşık 70 aydınlatma direği ile de yol tamamen aydınlatılıyor.

Açılış törenine, etkinliğin güvenliğini sağlayan HTŞ'nin İdlib'de faaliyet gösteren Genel Güvenlik Servisi'nden çok sayıda üye de katıldı.

 

 

Törende yaptığı konuşmada Colani, yolun açılmasını "büyük bir başarı" olarak nitelendirdi. Colani, yol için ayrıca, "Tüccarlar ve işçiler de dahil olmak üzere bölgedeki bütün bireylerin çabasının ürünü" olduğunu söyledi.

Daha önce, Ağustos 2020'de İdlib şehrinde bir restoranı ziyaret ettiğinde kamuoyu önüne çıkan Colani yabancı medyaya da röportaj vererek kamuoyunun ilgisini çekmişti.

Colani’nin halkın arasına karışarak sorunları dinlediği, notlar aldığı ve çalışmaları yakından takip ettiği biliniyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum