1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çocukların, Kadınların Katledilmesini “Cihadçı Terörle Mücadele” Diye Savunan Barbarlık!
Çocukların, Kadınların Katledilmesini “Cihadçı Terörle Mücadele” Diye Savunan Barbarlık!

Çocukların, Kadınların Katledilmesini “Cihadçı Terörle Mücadele” Diye Savunan Barbarlık!

Esed ve Rusya’nın işlediği sistematik cinayetleri “terörle mücadele” olarak tanımlayan Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, sözleriyle Kemalist solun insanlıkdışı çehresine ışık tutuyor.

13 Şubat 2020 Perşembe 13:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye savaşı gerçekten de maskeleri düşüren bir savaş oldu. Her fırsatta insan haklarından, demokrasiden dem vuranların zalim bir dikta rejimini savunmak için nasıl sıraya girdiklerini gördük. Bir nebze vicdanı olan her insanın tüylerini ürpertmesi gereken tablolar yaşanıyor halen Suriye’de; İdlib bölgesinden her gün sivillerin füzelerle, varil bombalarıyla vahşice katledilişlerinin, yüzbinlerce insanın çaresizce çadırlara sürülüşünün görüntüleri yağıyor ekranlara ama İslami kimliğe düşmanlık limanına demir atmış yaratıklar tiynetleri gereği zulmü ve zalimleri ölümüne savunmaya devam ediyorlar.

İşte Cumhuriyet’te Barış Terkoğlu da bugün köşesinde Esed zaliminin ve işgalci Rusya’nın avukatlığını yapmış ve ‘cihatçı’ diye nitelediği ve savunmasız halkı katleden zalim çeteyle mücadele edenleri hedefe oturtmuş. Tek bir cümleyle dahi olsa Esed katiline ve işgalci Rusya’ya söz söylememiş.

Pardon, söylemiş, yanlış yapmayalım! Onları Suriye’nin, hatta dünyanın kurtuluşu için kazanmaları beklenen aktörler olarak tanımlamış, yüceltmiş, takdis etmiş!

İşte yazısından bazı bölümler:  

‘Muhalifler’ değil ‘teröristler’

…“Cici cihatçı” sayılanlar bir yana İdlib’de terör örgütleriyle beğensek de beğenmesek de Suriye devleti savaşıyor. 4 yıl önce “hiçbir devlet kendi sınırları içerisinde hendekleri, barikatları kabul etmez” meselesini dünyaya anlatan bizim hükümet ise “İdlib’i kontrol eden terör örgütlerine karşı operasyonu durdurun” diye çırpınıyor.

Cihatçılarla aynı fotoğrafa sokuluyoruz

… Hükümet; Türkiye’yi, Çin’den Kafkasya’ya, Avrupa’dan Afrika’ya dünyanın  cihatçılarının toplandığı fotoğrafın içerisinde poz vermeye zorluyor. İktidarın İhvancı takıntıları ülkeyi savaşa sürüklerken; Türkiye teröristlerin arabulucusu, gardiyanı, ayrıştırıcısı oluyor. Elbirliği ile yapılan bu karanlık yolculuğun kurbanı ise bize ait olmayan savaşta şehit edilen günahsız Mehmetçiğimiz oluyor.

İdlib’deki terörün yenilgisi dünyayı değiştirir

Avrupa’da yükselen İslam karşıtlığından mı şikâyetçisiniz? Her coğrafyada yükselen yabancı düşmanı aşırı sağ politikacılar sizi rahatsız mı ediyor? Türkiye’de günden güne artan mültecilerin sorunlarından mı endişelisiniz? Türkiye’nin sınırlarının güvensiz olması sizi kara kara düşündürüyor mu? Dünyanın hangi sorununa el atarsanız atın, İdlib’deki terörün yenilgisi, çözmek için en iyi başlangıç noktasıdır. 10 yıllık enternasyonal cihatçı terör defterinin İdlib’de kapanması, İdlibliler dahil, savaştan beslenmeyen herkesin çıkarınadır. Türkiye’nin, Türk milletinin çıkarı da savaş çağrılarında değil, İdlib’deki terörle arasına mesafe koyan, yenilgisini kolaylaştıran politikadadır…”

HABERE YORUM KAT

6 Yorum