1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çocukların Eline Silah Verilmesi İnsanlık Suçudur
Çocukların Eline Silah Verilmesi İnsanlık Suçudur

Çocukların Eline Silah Verilmesi İnsanlık Suçudur

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, çocukların PKK örgütünce kaçırıldığı iddialarını takip ettiklerini belirtti, "Çocukların eline silah verilmesi insanlık suçudur" dedi.

28 Mayıs 2014 Çarşamba 12:01A+A-

Çocuklarının PKK örgütünce kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır'da oturma eylemi başlatan ailelerin yanında olduklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, konuyu yakından takip ettiklerini ve ailelerle görüştüklerini söyledi. 

Bakan İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinde önemli adımların atıldığı ve şehit haberlerinin gelmediği bir dönemde ailelerin böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmasından büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Politikalarının, "Tüm çocukların eğitim imkanlarından yararlanmaları, sağlıklı, donanımlı bireyler olarak hayata katılmaları" üzerine kurulduğunu ifade eden İslam, "Tüm çocukları kazanmak" hedefiyle çalıştıklarını hatırlattı. Türkiye'deki her çocuğun başta eğitim ve sağlık olmak üzere tüm haklardan eşit yararlanmaları için çaba gösterdiklerini kaydeden İslam, "Ülkemizin bütün çocukları bizim" dedi. Çocukların eline silah verilmesinin ise "insanlık suçu" olduğunun altını çizen İslam, silahla ve şiddetle hiçbir sorunun çözülemeyeceğini söyledi. 

İslam, devlet korumasındaki çocukların ailelerinin yanına dönmesi için çalışmaların artırıldığı bir zamanda, bu çocukların ailelerinden koparılmasının da kabul edilemeyeceğini vurguladı.

 Bakanlık olarak Diyarbakır'daki ailelerle görüşmekte olduklarını aktaran İslam, "Amacımız, bu çocuklarımızın ailelerine kavuşması. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak il müdürlüğümüz aracılığıyla bütün ailelerle görüşüyoruz. Ailelerin evlerine ziyaretler de başladı. Biz, ailelerin yanındayız. Çocuklarına kavuşmalarını istiyoruz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT