1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cizreliler Göç Etmeye Devam Ediyor
Cizreliler Göç Etmeye Devam Ediyor

Cizreliler Göç Etmeye Devam Ediyor

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle korku yaşayan halk, evlerini terk etmeye devam ediyor.

16 Ocak 2016 Cumartesi 16:05A+A-

Cizre'de sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahallelerde operasyonlar devam ederken, yaşanan şiddetli çatışmalara hedef olmak istemeyen halk, buldukları ilk fırsatta evlerini terk ediyor.

Yasağın 34'üncü gününde bir taraftan çatışmalar devam ederken diğer taraftan da çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması da hızla sürüyor. Yafes ve Nur mahallelerinde geçen hafta başlayan barikat kaldırma çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Cudi Mahallesi'nde yeni bir karakol inşaatına başlandığı öğrenildi.

Bugüne kadar Cizre'de yaşanan çatışmalar nedeniyle 18 sivil, 6 asker ve 3 polis hayatını kaybederken, 296 PKK'linin de öldürüldüğü belirtildi.

Önceki günlerde Dağkapı, Alibey ve Şah mahallelerinde evlere bomba ve roketlerin isabet etmesi nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 10 kişi de yaralanmıştı. Çukur ve barikatların olmadığı bu mahalleler de çatışmalardan etkilenince, halkın tedirginliği daha da arttı ve insanlar zarar görmemek için çocuklarını ve yanlarına alabildikleri eşyalarını sırtlanarak evlerini terk etmeye başladı.

Kaos ve çatışmalar nedeniyle bugüne kadar bölgede 500 binin üzerinde insan evlerini terk etti ve son olarak Cizre sokaklarından objektiflere yansıyan görüntülere göre, göçlerin hâlâ da devam ettiği görülüyor.

Minik çocukların ellerinde beyaz bezler, sokaklardan tedirgin gözlerle geçmesi yaşanan trajedinin boyutlarını yeniden gözler önüne serdi. (İLKHA)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT