1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cizre'deki Hendekler Vatandaşı Mağdur Ediyor
Cizre'deki Hendekler Vatandaşı Mağdur Ediyor

Cizre'deki Hendekler Vatandaşı Mağdur Ediyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, YDG-H üyelerince kazılan 184 hendek nedeniyle ilçe sakinleri büyük mağduriyet yaşıyor.

24 Ocak 2015 Cumartesi 14:16A+A-

Cizre ilçesinde, gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek amacıyla kazılan hendekler nedeniyle vatandaşlar mağduriyet yaşıyor.

IŞİD'in Suriye'de Kobani'ye (Ayn Al Arap) saldırıları bahane edilerek ilçede 6-8 Ekim'de düzenlenen şiddet içerikli gösterilerin ardından Sur, Nur ve Cudi mahallelerinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların geçişini engellemek amacıyla kazdığı hendeklerin araç giriş çıkışını engellemesi, vatandaşların sıkıntı çekmesine yol açıyor.

3 mahallede 184 hendek

Sur, Nur ve Cudi mahallelerinde iş makineleriyle kazılan 184 hendeğin genişliği ve derinliği yer yer 2 metreyi aşarken, bu hendekler nedeniyle mahalle sakinleri evlerine araçlarıyla gidemiyor. Her mahalleye sadece hendek kazılmayan bir sokaktan araçların geçişi sağlanırken, bu durum sağlık ve itfaiye ekiplerinin vakalara zamanında müdahalesini engelliyor.

Huzursuz olan bazı aileler, çareyi başka semtlere taşınmakta bulurken, diğer aileler ise mahalleye giriş çıkışlarda sıkıntı yaşamamak için erkenden evlerine çekiliyor.

İlçede bir süre önce meydana gelen olayların bir daha olmamasını dileyen vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesi için hendeklerin kapatılmasını istiyor. 

Kapatılan hendekler tekrar açılmıştı

İlçede bazı mahallelerde güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların geçişini engellemek amacıyla kazılan hendekler, bir süre önce yapılan görüşmeler neticesinde belediye ekiplerince kapatılmıştı.

PKK yandaşları kapatılan hendekleri yaşanan gerginliğin ardından yeniden açmıştı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT