1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cizre'de Polise Saldırı: 5 Polis Yaralı
Cizre'de Polise Saldırı: 5 Polis Yaralı

Cizre'de Polise Saldırı: 5 Polis Yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK tarafından güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırıda 5 polis yaralandı. Yaralılara müdahale için olay yerine gelen ekiplere de el bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi.

11 Eylül 2015 Cuma 15:30A+A-

Şırnak Valiliği'nce sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre ilçesinde PKK tarafından güvenlik güçlerine yapılan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, bugün saat 10.45 sıralarında Cizre'de araçla devriye görevini yapan güvenlik güçlerine karşı rögar içine yerleştirilmiş patlayıcının patlatılmasıyla saldırı düzenlendiği belirtilerek, “Saldırı sonucu 5 personelimiz yaralanmıştır. Ayrıca yaralı personellerimizin tahliyesi sırasında kurtarma yapan ekiplerimize yoğun şekilde el bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" denildi.

Ölen bebeğin üzerinde ateşli silah yarası yok

Valilik ayrıca 35 günlük bebeğin ölümü ile ilgili de açıklama yayınladı.

Açıklamada, Cizre Belediyesi'ne ait 73 DY 205 plakalı cenaze aracı ile belediye görevlilerince İdil Caddesi üzerinde bulunan camiden 7 Eylül'de alındığı ifade edilen ve halen Şırnak Devlet Hastanesi morgunda bulunan ismi ve açık kimliği tespit edilemeyen 30-35 günlük bebekle ilgili savcılıkça otopsi yapıldığı belirtilerek, “Bebek üzerinde ateşli, kesici ve delici alet yarası olmadığı tespit edilmiştir. Kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu'nca alınan doku örneklerinin incelemesi sonucu ortaya çıkacaktır. Bebekle ilgili olarak şu ana kadar ilgili birimlere yakınları tarafından herhangi bir müracaatta bulunulmamıştır" denildi.

İHA

HABERE YORUM KAT